Thursday, August 4, 2011

# Duit Baru # RM6 Baru

Duit Baru Sempena Raya

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Agak busy sebenarnya ari ni but amik masa untuk update. Ni pun type cepat-cepat semata-mata mahu berkongsi berita gembira ni.

KUALA LUMPUR, 3 OGOS –Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini telah mengeluarkan nilai mata wang kertas edisi terhad  yang bernilai Ringgit Malaysia Enam (RM6).  Gabenor Bank Negara Datuk Zetty Akhtar berkata, tujuan Intituasi kewangan negara utama itu mengeluarkan wang kertas baru ini adalah bersempena Aidilfitri dan Sambutan Kemerdekaan Negara yg ke-54 tahun. Tambahan beliau, nilai wang kertas ini adalah yang pertama dikeluarkan di dunia dengan mengunakan teknologi terkini yang tidak ada di mana-mana negara lain. Jurucakap BNM Datuk Mustafa Adnan berkata, wang kertas tersebut adalah edisi terhad dan akan di cetak sebanyak  nilai RM 666,000. Beliau juga berkata kepada sesiapa yang ingin mendapatkan wang kertas edisi terhad ini, sila ke kaunter di Bank Negara Malaysia bermula pada hari ini.

Wow!! Sangatlah teruja bila dapat tau berita ni. Apalagi bila email ni diperolehi dari kawan me yang keja kat bank.


Lagilah terlebih excited. Berkira-kira sok masa lunch break tu nak ke bank. Mana tau ada luck dapat duit baru. Limited edition tu.

Scroll punya scroll,, rupanya ada attachment rupa duit tu. Terujanya!!


Inilah rupa duit baru tu. Demmm!!! Tertipu juga akhirnya. Apapun,, me memang tergelak bila tengok rupa duit ni tadi. Hahahaa...cis!! cis!! dan cheesse cake betul!

sumber : email

9 comments:

  1. yeke rupa mcm ni kak moon?? hahaha.. bek koyak je

    ReplyDelete
  2. assalam...wow kayelaa budak2 nnt bile dpt duit raye...huhuhu

    ReplyDelete
  3. assalam...wow kayelaa budak2 nnt bile dpt duit raye...huhuhu

    ReplyDelete
  4. kakD nak share N3 ni kat blog akak boleh ye...

    ReplyDelete
  5. @cintatulip:

    :angguk ctp..

    hahaha..janganlah koyak..

    ReplyDelete
  6. @►AdamXis◄:

    wassalam ..

    adamxis,, :bak duit raya

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan