Wednesday, August 24, 2011

# Final Destination 5 # Review Movie

Final Destination 5

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Last Sunday, me berpeluang menghabiskan masa with my very BFF. Artiq, Sisca, Nana and Masni. Well, menghabiskan masa dengan diorang sangat berbaloi. Why? Coz diorang memang sporting. Hehehe. Owez riang ria sentiasa.

Bit riang ria tu hilang sebaik start movie Final Destination 5. Me belum pernah ketinggalan tengok movie ni. But dulu mana ada tengok kat panggung. Tengok cd jep la. Memang layan movie ni. Tapi agak tak logik la.

Bila tengok movie yang kelima ni, perasaan tetap sama macam me tengok movie Final Destination sebelum ni. Gerun, mendebarkan, menakutkan dan mengerikan. Huhuhu. Tapi mata memang tak lepas dari screen.

Kali ni kisah kematian yang mencari mereka-mereka yang terselamat dari tragedi jambatan runtuh. Seorang demi seorang dijemput ajal dalam keadaan yang amat mengerikan. Namun kononnya, takdir kematian mereka akan berubah dengan syarat mengambil nyawa orang lain sebagai ganti.

Arrr.. X best la nak citer cam ni. Korang yang belum tengok tu, silalah tengok. Memang x rugi kut. Duration movie ni pun x lama. If not mistaken, sejam setengah jep. X sempat kut nak tido. Hehe.

Bagi 4 **** untuk movie ni.

p/s : tengok 3D lagi mantap. Rasa cam real jep. Xkan lepas peluang untuk Final Destination 6.
Published with Blogger-droid v1.7.2

4 comments:

  1. rasanya baru je tgk final destination 4..yg 3D punya..skrg dah kluar no 5..tp mcm Heidi kata..tgk cite ni ngilu. hehe..

    ReplyDelete
  2. @Jejaka Terhangat:

    ngilu tapi best gak ar jt... layan.. hehehe...

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan