Monday, August 15, 2011

# Aidilfitri # CeritaSkupang

Lagu Aidilfitri & Merdeka Pilihan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Semalam dah janji ngan CS nak buat segmen dia malam ni. Sib baek alepridz sebut tadi, if tak,, memang confirm lupa. :fuh


Jom ramai-ramai kita meriahkan segmen anjuran retiss CS ni. Bangga dapat join segmen retis.. :terharu

Mood raya memang dah on sejak last week lagi. Kat opis pun dah pasang lagu2 raya. Tapi bahang nak raya tu tak terasa lagi. Kenapa ea? Adakah sebab tahun ni tak beraya ngan family kat Sabah? Maybe kut. Apapun,, cuti raya dah apply. Anda bagaimana pula? hehehe..



Menjelang subuh yang suci
Bergema takbir memuji Illahi
Tanda kesyukuran di hari bahgia
Hari raya

Suasana indah nan permai
Pakaian cantik aneka warna
Menyambut satu syawal telah pun tiba
Penuh ceria

Bermaaf maafan antara tua dan muda
Salah dan silap hendaklah dilupa
Tanda keimanan di jiwa kita semua
Kepada Tuhan Yang Esa

Ayah dan bonda sanak dan saudara
Bersua muka bila lama tak jumpa
Di hari raya aidil fitri mulia
Disambut dengan mesra bersama sama

Dihari raya bersyukur kepadaNYA
Ampun dipinta kita berhari raya
Tanda kemenangan di sambut gembira
Menjamu selera setalah berpuasa

Menjelang subuh yang suci
Bergema takbir memuji Illahi
Tanda kesyukuran di hari bahgia
Hari raya


Dan bagi lagu kemerdekaan pula...


Perwira...
Dikaulah harapan hati
Penghibur kala sunyi
Pergilah berbakti
Membela pertiwi

Perwira...
Janganlah kekanda bimbang
Untuk pergi berjuang
Andainya kau gugur
Jasamu dikenang

Dengarlah lagu kucipta
Gubahan mesra nan manja
Sebagai ganti diri
Bersama kau berbakti
Untuk ibu pertiwi

Kekanda di medan perang
Adinda di medan seni
Sama-sama berjuang
Sama-sama berbakti
Semoga tabah hati

Majulah kekanda maju jangan undur
Dinda mohon doa restu
Rela sehidup semati bersamamu
Perwiraku



5 comments:

  1. hehe..tenkiu:)
    memang terasa aura nak merdeka,,tapi,,,aura puasa lagi best ..:)

    ReplyDelete
  2. @otaigurl:

    sebab nak raya terlupa hari kemerdekaan.. :fuh

    ReplyDelete
  3. salam.singgah sini jugak dari GA cookies alepridz..salam pkenalan n hepi blogging.. :p

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan