Wednesday, August 17, 2011

# Fahmie Firas # Lelaki atau wanita yang hebat memasak?

LELAKI ATAU WANITA, YANG MANA HEBAT MEMASAK??

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...


"LELAKI ATAU WANITA, YANG MANA HEBAT MEMASAK??"

Me nak jawab LELAKI. Bukan tak mahu sokong wanita tapi memang nampak ngan nyata yang sekarang ni ramai lelaki yang monopoli bidang masakan sama ada dalam atau luar negara. 

Masa majlis kahwin me ari tu pun,, lelaki yang masak. Memang cepat dan mantap. Diorang masak pun teratur sangat. Kemas dan tersusun. Rasa pun boleh tahan sedap. Bagilah menu apa pun,, diorang ok jek. 

And jujur jugak me akui yang antara me ngan mr.hubby,, mr. hubby sangat terror masak. Masakan yang simple but sangat nice. Huhuhu. Masa kenduri kesyukuran pas majlis kahwin ari tu pun,, mr.hubby yang masak. Me tak pernah lak masak untuk kenduri. Tapi bukan bermakna me tak pandai masak tau.. ngee~

Bukanlah me maksudkan yang wanita ni tak hebat dalam bab-bab memasak tapi zaman dah berubah. Zaman sekarang lelaki semakin terror masak. Seyes! :)

9 comments:

  1. ngeh3!tau xpa..laki skang dh mkin rmai pndai wt keja pompuan cm msak mekap lah..hakhak!

    ReplyDelete
  2. windu ar kt moon yg jauh di sana...mesti windu kt hubby dia nih kan..berapa kali sebulan jumpa moon? kawan ofis org pun ada gak kahwin org sana...2 minggu sekali mesti balik, kesian lak tgk...ermm mmg kaum adam mewarisi bakat memasak...untung moon dpt husband pandai memasak...xper nanti ada masa turun lah kl honeymoon kt kl pun best byk tmpt2 menarik...:)

    ReplyDelete
  3. mak aih..
    untung giler dapat laki reti memasak..

    ReplyDelete
  4. @With Julia:

    windu kat Julia jugak...wow!! 2 minggu sekali? boleh tahan tu.. moon sebulan sekali jek kut..

    ReplyDelete
  5. @kyo_9:

    memang untung...sebab tu sayang dia lebih...hehehe.. :)

    ReplyDelete
  6. betul jugak..sbb sume abg2 og pandai masak lebih sedap dr og masak:)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan