Wednesday, August 3, 2011

# Elia # Khairul Fahmi Che Mat

Mari Berhenti Bercerita Mengenai Mereka

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Hari ketiga Ramadhan. Syukur alhamdulillah masih diberi peluang untuk sama-sama mengerjakan ibadah puasa tahun ni. 

Xtau nak update apa but asal masuk dashboard,, mesti ada yang update pasal KFCM ngan Elia. Even banyak berita yang diwar-warkan dalam newspaper dan blog akhir-akhir ni but siapa kita nak judge mereka dan apa yang terjadi dalam hubungan mereka. Janganlah ada pihak yang menuding jari dan menyalahkan sesiapa antara mereka. Kita pun xtau apa sebenarnya yang terjadi disebalik semua itu.


Mungkin itu cara ALLAH menduga hubungan mereka. If betul ada jodoh antara mereka,, seranglah mereka dengan tsunami gosip murahan sekalipun diorang tetap akan bersatu. Biar bukan sekarang but mungkin satu hari nanti. Who knows kan?

If betul kita support mereka,, maka doakan jodoh mereka panjang. Bukan melontarkan kata-kata yang x sepatutnya. Yang rasa sakit mereka, bukannya kita. Malah mereka mungkin akan rasa lebih sakit bila baca apa yang kita typekan dalam blog. So,, mari kita berhenti bercerita mengenai mereka.  

5 comments:

  1. Assalam...angguk, masih ada lagi blogger dok buat teori konspirasi sendiri...sepatutnya bulan ramadhan elakkan bergossip dan sebar citer bukan2...

    ReplyDelete
  2. entah..menyampah plak tgk blog2 yg nak sebar2kan berita ni. lantakkan diorang la. hidup kita pon tak menentu lg. nak sebok2 hal peribadi orang.

    ReplyDelete
  3. nyampah la gosip2 camni.hehe


    isu dorang tak payahla nak besar2kan. dorang ade hidup sendiri. privacy sendiri.

    ade jodoh,ade la...klu takde tak payah nak tuding jari kat sape2..

    masing2 ambik pengjaran dari kesilapan lepas.

    =)

    ReplyDelete
  4. betul,tak perlu nak bercerita tentang org lain,mungkin itu dugaan tuhan untuk diaorg,kita pun tak tau sapa yang betul atau salah,kang kita tersalah cakap,kita yang berdosa balik.apa yang kita patut buat doakan yang terbaik untuk diaorg....

    ReplyDelete
  5. tak baik sebar benda yang kita tak tau pucuk pangkalnya hmm

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan