Friday, August 5, 2011

Salah Nombor

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Topik di Hotfm Am Crew pagi ni, salah nombor. If nak cerita sal salah nombor ni, me memang banyak pengalaman. Huhuhu. Bukan me yang salah tapi orang lain.

Tapi pernah ada dulu me tersalah nombor dan me rugi rm30. Huh!! Sedih woo. Masa tu me baru start keja. Rm30 bagi me memang satu jumlah yang besar.

Ceritanya, me nak top up handphone adik me, top up by sms tu jek. Tunggu punya tunggu adik x call. So, amik keputusan call adik. Tapi adik kata xda top up masuk. Hah!!? Biar betul!!

Masa bengang nak cek balik sent item, tiba-tiba me dapat satu call.

Pemanggil : Hello. Boleh sy tau awak ni siapa?

Erk! Dia yang call boleh lak tanya me ni siapa. Lelaki u! Semenanjung mari. Suara memang macho giler la.. Hahaha

Me : erm, awak nak cari siapa?

Pemanggil : Saya nak cari orang yang top upkan handphone saya.

Hah?!! Confirm salah nombor tadi.

Me : Err, rm30 ea?

Pemanggil : A'ah. Awak ke yang top upkan?

Me : Actually saya salah nombor. Saya nak top upkan nombor adik saya.

Pemanggil : La, yeker? Saya pun terkejut gak tadi. Siapalah yang baik hati tolong top upkan untuk saya. Habis tu macamana? Saya xda duit skang ni. Lagipun saya baru habis program kat U.

Me diam jap. Fikir cara macamana nak dapatkan rm30 tu balik.

Pemanggil : Awak nak balik ke top up tu?

'mestilah nak. Penat saya cari duit tu tau!' <--- dalam hati jek. Yang kuar dari mulut lain.

Me : Erm, xpe lah. Awak guna je la top up tu.

Pemanggil : Eh, betul ke ni?

Sah-sah suara terkejut yang happy. Isk!! Kenapalah ayat tu yang kuar. Xkan nak tarik balik kut? Malu la nanti.

Me : A'ah.

Pemanggil : Ikhlas ke ni?

Isk!! Banyak tanya lak mamat ni.

Me : Ikhlas. Ok lah, guna je ea. Saya nak call adik saya jap. Bye.

Pemanggil : Eh, nantilah dulu. Boraklah jap lagi. Awak dah bagi saya top up free ni.

Erk!! Ayat cam nak minta kena belasah je mamat ni.

Me : Xpe la. Lagipun, ada hal penting nak bincang ngan adik. Assalamualaikum.

Terus me letak. Bukan nak sombong ke apa tapi mood memang dah lari masa tu. Huhu. Sejak tu memang me berhati-hati bila nak top up.
Published with Blogger-droid v1.7.2

7 comments :

  1. kesimpulannya berhati2 tengok no tepon..double check no sblm nk top up tu ye kak moon..pengjran buat semua..=)

    ReplyDelete
  2. @Spanar Buruk:

    sbk :tlg

    huhu...tu la pasal...skang ni memang berhati2...xmo rugi lagi dah...

    ReplyDelete
  3. lol ^^ Selalu salah nombor nak call adik, mak cik tua yang angkat, so bila dengar je suara garau mak cik th, letak telefon.. Asyik salah tekan nombor mak cik th

    arepchepha.com

    ReplyDelete
  4. @ArepChePha:

    hahaha...salah set dalam hp kut? sian kat makcik tu...mesti dia hairan ada org main miscall2 ngan dia...haha

    ReplyDelete
  5. 30 ringgit tuu. Rugi rugi. Sian adik moon takde rezeki nak guna. Huhuhu

    ReplyDelete
  6. bukan rezeki ko la moon hehe

    http://phatthegreat.blogspot.com/2011/08/k-e-n-n-g-n-r-m-d-h-n-k-u.html

    ReplyDelete
  7. kite pernah jadi orang yg dapat topup ttbe. pelik jugak masa tu.

    sekali tu, orang tu sendiri yg cakap sorry dia tersalah nombor, pastu dia mintak balik kdt nye. hoho :p

    ReplyDelete


Shoutbox
 

Copyright 2014 © It's Truly Me !. Design by Ayu Barbydol