Friday, August 5, 2011

Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..


Nak join segmen Jejaka Terhangat ni pulak. Sesiapa yang berminat nak join,, sila klik banner kat atas tu ea.

Kat bawah ni adalah antara juadah pilihan me untuk berbuka puasa...


Nasi kerabu. Ntah kenapa tiba-tiba me jatuh cinta ngan nasi kerabu ni. Memang sedap. Sayur pun even x layur or rebus pun me makan. Sebelum ni if nak makan sayur, mesti kena rebus kejap. Start addict ngan nasi kerabu ni masa kursus kat Kelantan tahun 2008. Dah 2 kali berbuka ngan nasi ni. Terbaek!!


Sup ayam pulak, me prefer masak sendiri. Hehehe. Even xlah sesedap mana pun tapi me suka letak halia banyak-banyak dalam sup. Biar pedas tu pedas halia,, bukan pedas cili.

Tag Where

SALAM RAMADHAN DAN SELAMAT BERPUASA SEMUA! 


10 comments:

  1. kalau kat u pon kiote beli nasi kerabu. tapi kdg2 je lah. tak selalu. hehe :p

    ReplyDelete
  2. alamak..dem..
    di tag pule..
    pas trawih aku fikirkan..

    ReplyDelete
  3. wahh..untung la pandai buat sendiri sup ayam. rahsia ikat suami tu. hehe..

    nasi kerabu mmg sedap. kat sabah sana senang tak nak dapat nasi kerabu?

    p/s: thanks join segmen ni. senarai nama dah update. nnti check la kat blog JT yek..=)

    ReplyDelete
  4. pic sup ayam tu mmg mengancam arr...selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  5. @Jejaka Terhangat:

    ikat suami? hehehe...suami siap ajak challange lagi siapa masak sup ayam yang sedap...haha

    nasi kerabu senang jumpa tem puasa jek.. if tem hari biasa,, xtau mana nak cari...huhu..

    ReplyDelete
  6. @miss epa:

    masuk semalam,, dah 3 kali berbuka ngan nasi kerabu...hehehe...

    ReplyDelete
  7. singgah dr segmen :)

    wahhh..mmg meriahla pilih nasi kerabu kt segmen ni hehe..

    kalo bebuka ngn sup ayam panas2 mmg bagus..

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in