Thursday, September 8, 2011

# Review Movie # Smurf 2011

I Smurf U!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Baru pas tengok Smurf tadi. They were so cute and so blue! Hehe.

Memang gelak habis kat panggung tadi. Tapi duk sebelah menyebelah ngan mereka, mereka dan mereka yang xda sense of humor langsung. Orang lain bantai gelak tapi diorang rilex jep. Fuh!! Tahan betul. Me x dapat nak tahan dah. Lepas jep gelak tu.

Antara nama smurf yang me ingat is Papa, Clumsy, Brainy, Narrator, Baker, Painter and so on. X berapa nak inagt semua nama2 hero and heroin tadi. Tapi Clumsy was the main hero i think. Rupa diorang xda la beza sangat juz character tu yang membezakan mereka.

Erti smurf kat tajuk entry diatas is love coz dalam dunia smurf, perkataan smurf boleh jadi macam2 makna. Ala, 1st tu memang la rasa agak slow citer ni but seyesly menghiburkan.

Me benci betul ngan kucing Gargamel tu. Rasa cam nak tampar jep bila ia ketawa. XD

Nak citer part of the movie tapi mata dah ngantuk. Lebih senang koram layan jep movie tu. Best dan berbaloi!!

4 **** for this movie. Layan~~

p\s : Clumsy jerit "one smurf!" and me jerit "1Malaysia!" .. Boleh orang kat panggung tu gelak.. :tepi
Published with Blogger-droid v1.7.2

9 comments:

  1. xpenah plak tgk smurfs. best eh. oke. akan tgk.;)

    ReplyDelete
  2. baru jugak lepas tengok the smurf tadi.. seyesly tetiba admire giler ngan makhluk2 biru nie.. lalalalala.. hehehehe..

    ReplyDelete
  3. @sUe UnniE;):

    mesti tengok sue... seyes best citer ni... :)

    ReplyDelete
  4. @gadis melayu:

    falling in love with the blue creature... hehehe..

    ReplyDelete
  5. aah, aisya pn da tgk...so cute laa dieorg...:)

    i smurf u..!!:)

    ReplyDelete
  6. xpernah dgr pon..T_T

    jom buat kek untuk saya

    http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

    ReplyDelete
  7. hehe klaka eh tgk smurf tuh kcik2 rasa nk picit2 je..comel kan

    ReplyDelete
  8. org sbelah tu tekanan perasaan kot...hehehe... ^_^

    ReplyDelete
  9. Doodle Moon dah siap..Ninie wat jap td. Dh post kt entry Ninie... Check it out ya! Harap Moon suka....sudi2 follow Ninie kalo belom ya. In case Moon wat entry doodle tu, link ek..nk tgk. hehe...

    http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/doodle-for-moon-mrhubby.html

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan