Sunday, September 25, 2011

# Buletin Utama # Harakah

Nenek dan Beca... Fikir-Fikirkan~

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Happy Weekend all! Agak lama rasanya x update blog. Ari ni tiba-tiba rasa nak update bila terbaca satu status di wall kawan :-

SITUASI SEBENAR :
Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

BULETIN UTAMA
"Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."

HARIAN METRO
"Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."

UTUSAN MALAYSIA
"Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"

HARAKAH
"Kami tiada beca."

MALAYSIAKINI
"Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."

TWITTER @NAJIB RAZAK
"Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"

BLOG MELAYU PARANOID
"Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca."

IBRAHIM ALI
"Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!"

PANCAINDERA
"Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster."

MASTIKA
"Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi."

SAMY VELLU
"Beca tak bayar tol dicari."

NTV 7
"gejala beca rempit semakin berleluasa..apake jadah semua ini?dimana mak bapak mereka tidak memantau anak2 mereka??"...

MAJALAH 3
"ubi semakin dicari kerana bakal menganti air ketum!!"

Hurm,,gelak bila baca but suddenly terfikir,,, memang realitinya negara kita macam ni ke?

11 comments:

  1. Misteri penarik beca....hahaha..bese kite dgr misteri pengali kubur je hihihi..Mcm2 laa ^O^

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...
    hahaha...reaitinya mmg mcm tu...

    ReplyDelete
  3. awal2 mcm ok..tang nak last2 dah merapu sgt. haha..

    ReplyDelete
  4. isu dia satu je..masing2 cari keyword dan tajuk panas dan berbeza pendapat dan pandangan hahahaa

    ReplyDelete
  5. ciss buat lawak rupanya hahaahaa ingat betul2 tadi hmm rupanya dah banyak copy kat.

    ReplyDelete
  6. hahaha.. bto la.. last-last tak tau biter ape sbnrnye..hakhak

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan