Tuesday, October 25, 2011

# Hukum # Life

Bila Budaya Couple Atas Katil Dijadikan Ikutan

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Actually me sangat marahkan mereka,, mereka dan mereka yang memperlekehkan hukum agama mengenai zina... Bersekedudukan sebelum nikah... Ada yang amik ringan jep sal benda-benda macam ni.. Bila ditegur,, ada jep alasan yang diberi.. Pas tu sibuk tarik muka.. Putus kawanlah, apalah.. Kita yang menegur ni pun jadi serba salah but apa yang kita tegur tu benda yang betul kan? Takkan lah kita as friend sanggup nak tengok kawan kita hidup bergelumang dengan dosa.. Very pathetic la mereka yang hidup macam ni.. 

Pas tu bila dah membuncit,, mulalah nak melalak satu kampung.. Sampai suara serak,, airmata dipaksa-paksa keluar pun,, bukannya boleh ditarik balik kejadian tu.. Ingat perahu ke boleh main sorong tarik?! Masa buat tak pula nak beringat... Yang difikir nak suka-suka,, nak sedap-sedap jep...

Bila tiba masa melahirkan,, yang lelaki tak pula nak mengaku bapa.. Siap mengaku masih teruna lagi.. demm betul lelaki macam tu.. Pas tu siap hina gurl tu kaw2... Gurl pula,, bila dah jadi macam tu,, siaplah sok mesti ada kat muka depan akhbar "BAYI DIJUMPAI DALAM SEMAK".. "BAYI DICAMPAK DARI TINGKAT 5"

Adoilah.. apa nak jadi dunia skang ni... pernah tak baca entry ni DAH TUNANG TU HALAL LAAAA ... Ini lagi salah satu manusia yang jahil dalam hidup dan agama.. Ntah hukum mana dia pakai ntah...

p/s : semoga kawan me tu terbuka hati untuk berubah... :(

YA ALLAH,, BUKAKANLAH PINTU HATI MEREKA UNTUK MENINGGALKAN PERKARA YANG DILARANG OLEH-MU.. AMIN YA RABBAL AL AMIN..



2 comments:

  1. teruknye dorang... so kesimpulannya.. kne la kawin dulu kan.. mcm moon, lpas tu baru leh couple =)

    ReplyDelete
  2. bukan setakat buang... siap kelar lagi... sangat sangat damn....


    saya sangat membantah perbuatan seperti ini...

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan