Wednesday, October 19, 2011

Mereka Sangat Jahat!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Semalam masa kursus, penceramah btau kami sal kes kelar baby tu. Huhu. Sangat sadis kes tu. Penceramah kata dia buat macam tu sebab stress ngan keadaan dia. Dah la boyfriend dia takmo mengaku yang tu anak dia. Isk!!! Me rasa gadis tu memang dah tau keadaan tu mungkin akan terjadi tapi nak stress lebih2 pas buat apa kes?!! Kenapa tak beringat sebelum nak suka2 tu. Me memang tak boleh terima lah kes2 macam ni. Orang lain beriya nak anak tapi bila ALLAH dah bagi kat dia, boleh pula dia senang2 kerat budak tu?!! And lelaki tu, ingatlah yang skang ni zaman moden. Ko tak ngaku tu anak ko tapi teknologi boleh buktikan yang tu anak ko.

Pas tu semalam me ternampak lak satu clip sal adik yueyue ni. Kat China if not mistaken. Sedih bila tengok adik yueyue kena gilis ngan van. Dah kena sekali, van tu benti kejap pastu dia gilis pulak untuk kali kedua. Yang paling menyakitkan hati, orang ynag lalu lalang tu tak sorang pun yang peduli untillah ada sorang makcik yg nampak yueyue tengah terbaring kesakitan. Seyes me nangis bila tengok clip kejadian tu. Betapa tak berperi kemanusiaan orang yang melanggar dan buat2 tak pasan adik yueyue tengah sakit.

Even agak ketinggalan me update blog sal benda ni but tak pe kit. Me just nak meluahkan rasa tidak puas hati atas tindakan mereka, mereka yang buta hati macam tu. Manalah hilang rasa kemanusiaan diorang ni? So pathetic hidup manusia zaman sekarang. Sangat mementingkan diri sendiri. One day, hope diorang akan sedar yang hidup diorang yang macam tu takkan kemana pun.





3 comments:

  1. manusia skrg mmg tiada perikemanusiaan moon.

    ReplyDelete
  2. itulah jadinya bila org lebih kasihankan org yg buat maksiat kononnya hudud tu kejam..
    org yg tolak hudud ni lebih snggup tgok bayi yg x berdosa tu dikelar dan dicampak..

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan