Thursday, December 15, 2011

# Life

Failed Goreng Ikan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..


Skang ni musim demam selesema.. Nak2 lagi me yang keja 8 jam kat bawah econ,, lagi senang virus-virus demam tu merebak.. Huhu.. Hope sok demam and selesema ni kurang ar.. Sandi wooo tido masa selesema ni.. :(


Apapun,, me bukannya nak bercerita tentang tu.. Me nak cerita kisah me menggoreng ikan dua hari lepas.. Mesti ada yang bengangkan.. Eleh,, cerita sal goreng ikan pun nak masuk dalam blog.. Huhu.. Tapi kisah me ni agak kelakar and kind of pelik pun ada.. :p


2 hari lepas, me teringin nak makan ikan basung goreng.. Balik dari pasar, memang excited me nak masak.. Maka bermula la sesi memerap ikan..


Perap punya perap,, tiba masa nak goreng.. Me pun masukkanlah 4 ekor ikan basung dalam kuali.. After few minute,, tiba2 ntah apa yang me fikir masa tu, me amik garam and masukkan dalam kuali goreng ikan tu.. Dah tu,, lama lak me pandang ikan tu..


Suddenly terfikir, kenapa me masukkan garam? Argghhhh!! Tak faham.. Tak faham.. Huhu..


Makan gak la ikan tu.. Sayang woo nak buang.. Huhu.. Tapi masa makan tu,, memang agak sengsara ar tekak nak menelan.. Masin tak hingat.. Hahaha.. Bila me citer kat mr.hubby,, dia just cakap, 'pandainya orang umah abang..' .. Kekeke... Mau tak pandai macam tu.. Goreng ikan pun failed... Insaf.. Insaf..


Sebab tu orang tua-tua selalu pesan,, kalau tengah masak jangan berangan.. Kekeke..


Published with Blogger-droid v2.0.1

4 comments:

  1. apa tujuan masuk garam tu..x nk lekat ke

    ReplyDelete
  2. @Phat:

    ntah la phat... if x letak garam pun memang x lekat... huhu

    ReplyDelete
  3. huhuhuhuh.....mira pandai goreng ikan nak resepi tak??ehhhehee

    ReplyDelete
  4. adeh .. lawak la kak moon! haha.. yuu pulak bab goreng2 ni mmg fail.. sebab takut minyak yg memercik2 tu.. huhuhu

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan