Saturday, December 3, 2011

# Life # Menabung

Mari Menabung

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..


Morning2 world!! Happy saturday semua.. Lama tak update blog.. Bukan apa,, tuntutan keja menghalang dan pas balik keja, badan totally penat, kepala asyik pening and kena tido awal. Pembawaan baby kut.


Me memang suka menabung. Lebih-lebih lagi syiling 20sen. Hehe. Bukan apa, rasa sonok bila pegang syiling 20sen tu. Dulu me menabung untuk diri sendiri but now me menabung untuk my upcoming new family member. Excitednya!! Actually, sampai skang me still tak percaya yang ada someone inside my womb. Hehe.


Me mula menabung masa umur 12 tahun kut. Tapi masa tu kena paksa ngan mama. Ngeee~ Budak lagi ye dop. Duit masa tu habis beli jajan jep. Jajan zaman dolu sedap wooo banding ngan yang ada skang ni. Hoho.


Tapi masa skolah menengah me stop menabung. Me pun tak ingat why but masa kat kolej me sambung menabung then buka akaun ASB. So after kolej, me dah ada RM sendiri ar dalam simpanan. Banyak juga and me sendiri pun tak percaya yang me ada duit banyak tu even belum keja. Hehe. But now kena simpan balik ar coz duit tu me dah guna masa majlis kawen me ari tu. Hehe. Sekurang2nya, part belanja majlis tu is duit sendiri. Kan? Kan?


Tak rugi menabung ni sebenarnya. Mula-mula memang tak terasa tapi in future duit tabung tu la yang akan bantu kita balik. So,, menabunglah. :-)


Published with Blogger-droid v2.0.1

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan