Friday, December 30, 2011

# Ombak Rindu

Redha Itu Ikhlas, Pasrah Itu Menyerah



Tak sangkakan yang kita dah berada di Jumaat terakhir 2011. Rasa cam cepat sungguh masa berlalu. Apapun,, kita harus bersyukur kerana masih mampu bernafas kala ini. Syukur alhamdulillah Ya ALLAH.

Me baru pas selesai tengok movie Ombak Rindu. Ketinggalan? Tak kisah pun. Movie ni memang me tunggu sejak dikhabarkan akan difilemkan. Excited sangat. Sebab me memang minat sangat ngan novel Fauziah Ashaari ni. Best!! Baca pun cam betul jep. Siap boleh imagine lagi. Hehehe.

But for the film pulak, me rasa cam agak tak best ar. Kenapa? Entahlah. Sepanjang me tengok filem ni tadi,, me asyik teringatkan jalan cerita dalam novel. How Hariz treat Izzah, how Izzah lari dari Hariz then jumpa balik. Macamana watak Datuk Sufiah sebenarnya. And finally Mila dapat tahu sal Hariz dan Izzah. Banyak sangat beza ngan filem. Sebab tu buat cam me tak puas nak tengok.

Ok! Faham. Bukan senang nak buat skrip supaya lakonan tu hidup kan? If nak buat exactly macam dalam novel tu better buat dramakan? But if Ombak Rindu ni di dramakan pula,, mesti lagi banyak benda melalut terselit. Huhuhu.

Fine! Fine! Fine! Me bukan pengkritik filem dan tak layak pun nak jadi salah sorang dari diorang. So, me stop kat sini ar. Apapun,, still kecewa yang teramat. Huhuhuhu. Banyak lagi nak komen ni tapi xpe ar, me simpan untuk simpanan me sendiri jep. Ngeee~

Tapi nak ucap tahniah juga ar pada para pelakon ( even me tak suka ngan watak Mila dan Datuk Sufiah ) dan penerbit Ombak Rindu sebab berjaya membuatkan jejaka-jejaka Malaysia yang menonton filem ni merasa sebak dan menangis. Hahahaha.

p/s : Tak pula me imagine yang watak Mail ni sekacak Bront Palarae. :p


2 comments:

  1. apapun novel mmg lebih best. Tapi so far this is the best Filem melayu dlm bab cintan cintun

    ReplyDelete
  2. baru malam tadi layan ombak rindu hehehe

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan