Friday, June 17, 2011

Can't Access My Account

Assalamualaikun dan salam 1Malaysia..

Tengah bengang and tgh frust sangat-sangat skang ni.. Me x boleh akses blog me coz tiba-tiba password me x match ngan email... Sedih sangat.. Huhuhu... Try recover pun x boleh jugak..

Ni pun post using blogger-droid jak.. If by tomorrow still x boleh guna, terpaksa la me mengundurkan diri dari dunia blog for a while... Or maybe forever.. I'm truely sad skang ni..
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read More ->>

Thursday, June 16, 2011

Sergeant Keroro Cari Krew Baru

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Sergeant Keroro tengah merekrut crew baru,, so pagi nak cuba nasib ar... Mana tahu berhasil... :)


 Nak tag 2 Syuwai and Kak Norin ...

Sempat ke x sempat nak join ni? Apapun,, try jak la....

p/s : dah masukkan Sergeant dalam bloglist... :)


Read More ->>

Wednesday, June 15, 2011

Dugaan Itu Tanda Sayang

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Hari Rabu yang agak gloomy...Cuaca pun agak x menentu.. Panas di tengahari,, ribut pula menjelang malam... Semua kuasa ALLAH SWT... Sejuk econ kat ofis ni pula + dengan angin dari luar menjadikan suhu -ve sejuk... ngeeee~

Sejak akhir-akhir ni,, kawan-kawan sekeliling telah dilanda macam-macam masalah... Menjadikan emosi x berapa stabil... Hope korang tabah... Memang kadang-kadang ia menjadikan kita lemah namun jangan menyangka ALLAH x sayangkan kita sebab turunkan dugaan sebegitu...

Kerana DIA sayangkan kita laa DIA turunkan ujian seumpama itu... Ujian itu membuktikan bahawa DIA sayangkan kita dan tak pernah melupakan kita... Itu cara DIA agar kita sedar tentang kewujudan-NYA... Fikirkan,, selalu kita susah baru nak sebut nama ALLAH kan? If kita dalam keadaan senang lenang,, pernahkah kita zikirkan nama-NYA?

Jika kita hidup aman gembira tanpa sebarang ujian dari DIA,, xkah kita terfikir bahawa kita telah dilupakan..?Hidup akan jadi serba kekurangan tanpa ujian dari-NYA... Mungkin ada yang gembira dengan keadaan itu tapi kesenangan itu selalunya melekakan... Jika ALLAH tak turunkan ujian dan dugaan mungkin selamanya kita akan terus terleka...

Me bukan mahu berkata yang me ni baik sangat... Adakala me pun mengeluh juga bila dilanda masalah dan ujian... Dan adakala kawan me dilanda masalah pun,, me ikut melenting juga... huhuhu... Bila difikir balik, xda guna asyik marah or mengeluh... Berusaha mengatasi is much more better...

Jangan selalu risau... +ve always... Dan bersabarlah kerana disebalik semua tu ALLAH dah sediakan sesuatu yang indah untuk kita...

Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan pula petir & kilat. Kita tertanya2 kemana hilangnya matahari.. Rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi..



Read More ->>

WORDLESS WEDNESDAY #1 - SMILE

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...



Read More ->>

Monday, June 13, 2011

Nak Tapi,,~~

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

arr...akhir-akhir ni asyik terasa nak makan benda yang bukan-bukan... hahahaha...X la bukan-bukan sangat kut...

Paling utama,, rasa nak makan cheese cake Secret Recepi tapi orang kata Secret Recepi x halal... Betulkah? hurm,,,,


Pas tu asyik rasa nak makan KFC jek memanjang... Tapi bila dah beli,, x habis pulak... Isk!! Membazir betul....

 Pizza!!! nyum~nyum...

Cicah ngan kicap pedas,, sedap ni... gulp~~

arrr....Lama dah x makan buah belunu ni... Rasanya kat semenanjung panggil buah binjai kan? Mana nak cari ni??!

Banyak lagi actually tapi x larat nak letak pic kat sini... masa post ni pun asyik telan liur... isk!! masalah betul laaa~

Mengidam? Berisi? Belum lagi kut...

Read More ->>

Dah Tunang Tu Halal Laaaa....

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Isnin yang memeningkan...huhuhu...Amik masa jap nak update blog...

Bukan apa,, sentap ngan fikiran sesetengah orang yang menganggap bahawa ikatan pertunangan tu means dah halalkan hubungan bukan muhrim dunia akhirat...adoi la... Kata belajar tinggi... isk!! Tunang tu adalah perjanjian dan ikatan tanda yang diri sudah dimiliki...

Hurm,, ada orang yang tidur sekatil dengan pasangan setelah terjadinya ikatan pertunangan... Pleaselah!!

"Ala,, tidur je pun.. Bukannya buat lebih-lebih.."

Grrrr... Me rasa cam nak lempang laju-laju jak... Bila berdua-duaan antara lelaki dan perempuan di bilik yang tertutup,, ada pihak ketiga yang akan menghasut.. Bila sudah termakan hasutan nafsu,, adakah kemungkinan tidak berlaku apa-apa?

Dalam tempoh bertunang tu,, jagalah kesucian diri dan hati... Masa tu memang macam-macam boleh terjadi...

"Tunang aku.. Bukannya orang laen..."

Bagaimana if jodoh tak panjang? Bukan mahu mendoakan yang tidak baek but sentiasalah beringat... Jangan sudah terlanjur baru nak menyesal...

Kalau omputih tu x heran lah kut... Diorang dah biasa but kita ni orang melayu yang beragama... Jangan pijak maruah sendiri kerana terikut-ikut bangsa yang jahil tu... Berfikir biar dengan akal fikiran bukan dengan nafsu serakah...

Me pernah ditegur kerana berpegang tangan ketika masih dalam tempoh bertunang... Me terima dengan rela hati kerana me sedar memang betul pun benda tu salah... Thanks buat mereka yang mengingatkan me di kala me tengah lalai...

Read More ->>

Sunday, June 12, 2011

First Time Tonite

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Ni la menu makan malam me ari ni.. Roti Jon (errr,, betul ke ejaan tu?)

Nak inform kat semua,, ni la first time me order and makan roti ni.. Dah lama actually nak makan benda ni but bila lalu jak gerainya,, rasa cam xda selera pula.. Ntah apa mimpi me tiba-tiba ngidam... Huhuhu...

p/s : -ve... :'(
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read More ->>

Sudah 2 Minggu

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia....

Happy weekend semua... Mari bergumbira di hujung minggu... Plan ari ni? Xtau lagi... Yang pasti,, hujan kat luar tu membuatkan mood nak window shopping jadi terbantut... Window shopping la kut...hahahaha...

Last week hanya mampu berblogwalking jak... Keja menuntut untuk lebih perhatian dan me mengalah... Buku-buku dan fail-fail yang xtau bila akan settle... Sebab everytime nak settlekan keja-keja tu,, ada lagi tugasan semasa yang menyusul... hurm,, ni if markah penilaian tahun ni pun teruk seteruknya,, me xtau ar apa nak jadi...grrrrrrrrr!!

2 minggu sudah me bergelar isteri... hahaha... counting jugak...lalalalalala~

Nak ucapkan terima kasih pada kawan-kawan bloggers yang wish kebahagiaan kami.. insyaALLAH berkat doa kalian semua... Having u all as part of my life was a very amazing thing...

p/s : Majlis kat Melaka bulan 9 nanti terpaksa ditunda ke bulan Oktober atas sebab-sebab yang x dapat di elakkan...

p/s/s : Jemputan untuk rakan bloggers pasti ada.. :)

Read More ->>

Wednesday, June 8, 2011

If Rasa Tak Sanggup Nak Tengok, Jangan Tengok!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Blushing!! Me malu but tetap nak share...


Thanks for my friend, Mr. Rahmat... Love it coz i do look cute in this vt... hahahahaha... perasannya... But i do miss this moment... Detik di mana me sah menjadi seorang isteri... :) Alhamdulillah, syukur pada ALLAH kerana dipermudahkan segala urusan... :)

Bagi mereka,, mereka di sekitar Sabah yang memerlukan khidmat videographer,, janganlah segan silu contact beliau di facebooknya RAHMAT GAIJIN ... terbaek!! X sabar tunggu full version...hehehe

p/s : tggu dari photographer kitorang lagi ni... excited!!! :p



Read More ->>

Tak Takut Bini? Jangan Tipulaaa...

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Nak berkisah la pula petang-petang ni... Kisah Si Raja Rimba... Tarzan? Bukan bah pula... Tarzan apa ada... Jum layan~~

Alkisahnya,, Pada suatu hari,,,


SI ANAK BERMAIN DENGAN EKOR BAPANYA YANG SEDANG ESSSTEDYYY! SIAP MAIN GIGIT-GIGIT MANJA LAGI TU…




APA LAGI!MENGAMUK LA SI BAPA NI. SIAP DENGAN ADEGAN KEJAR MENGEJAR ALA HINDUSTAN LAGI TU…

SI ANAK PUN BERLARI MENINGKATKAN TUMBESARAN OTOT-OTOT DENGAN SEPENUH
FEEEELLLNYAAA…


“HUH! AMIK KO MY SON.TERGULING-GULING LA KO SANA. AKU TENGAH FEEELLLL NI NENGOK MY WIFE  aka YOUR MOTHER” KATA SI BAPA KEPADA ANAK YANG NAKAL…


 “APA LA DADDY NI.TU PUN MO EMO KA?BUKAN SENGAJA PONNN!!!INGATKAN TADI EKOR HINGGARUUWWW.KESTAU MAMA!” KATA SI ANAK YANG MERAJUK…



“ABANG NI!!!!!!PASAL DENGAN ANAK PON NAK CARI HAL???PENAT-PENAT AYANG MENGANDUNGKAN DIA TAU. ABANG SENANG-SENANG NAK JENTIK. BIKIN PANAS TAU!!! AYANG REPORT NI KES PENDERAAN ANAK. MALAM NI ABANG TIDUR LUAR!!!!!” SERGAH SI ISTERI…

“ALAHAI…JANGAN LA MARAH SAMPAI MACAM TU
DARLING.MALU JIRAN-JIRAN NAMPAK.ABANG NI KAN RAJA HUTAN.LEN KALI ABANG TAK BUAT LAGI. I’M SORRYYYYY” KATA SI SUAMI DENGAN PENUH RESPECT…HUHUHU…TAKUT BINI!!!

Hahaha... Mantap la singa betina ni... Ingatkan human jak yang takut ngan bini,, rupanya haiwan pun sama... comel jak...

KREDIT TO KAK WATI (air tangan my officemate..) :)

Read More ->>

Perkahwinan Jarak Jauh~

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Berdebu dah umah me ni... Lama tak jenguk... Sori sangat-sangat... Ni pun baru berpeluang nak update sikit... Agak tension actually coz banyak keja yang tertangguh akibat bercuti ari tu... Semak wooo meja... Majalah yang nak diproses pun bertimbun-timbun... =.=

Hari ni, genap seminggu 3 hari me bergelar seorang isteri... Apa perbezaan? Still rasa cam dulu... Tak banyak yang berubah kecuali dari CIK dah tukar ke PUAN... hehehehe... Itu yang paling ketara la... If tak,, ramai ingat me ni budak kecik tak cukup umur... ngee~

Bukannya tak terasa perubahan tu tapi mungkin disebabkan duk berjauhan ngan en.hubby membuatkan me rasa tanggungjawab tu agak berkurangan... Tapi ikatan ni me memang jaga ar....

Hidup me skang ni berjalan cam masa me bujang dulu... Handle diri sendiri... Tak berpeluang nak masak untuk en.hubby... Setiap pagi me kejutkan en.hubby by phone tapi tak dapat nak readykan breakfast... Rasa serba kekurangan pulak... Yalah.. It's part of my responsibility sudah kan...

Me owez ingatkan diri yang i'm not a single lady anymore... Coz ada masa me seperti terlupa yang me ni dah kawen... pfftt! Akibat duk berjauhan mungkin...


I miss him...really do... Seminggu menghabiskan masa bersama memang tak cukup... Ari tu pun masa en.hubby nak balik Shah Alam memang me rasa berat hati sangat... Masa nak pack in barang en.hubby pun lambat-lambat... Nangis? Memang pun... :p

If lah Shah Alam tu kat sebelah umah me jak kan bagus... hohohohoho... Jalan kaki jak sampai sudah... Berangan~

InsyaALLAH minggu depan flight ke kL... Tak sabar nak jumpa en.hubby...


Read More ->>

Thursday, June 2, 2011

Siapa Kata Kahwin X Penat?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Selalu dengar orang kata jadi raja sehari ni x penat. Huhuhu. Tapi ni la buktinya bahawa apa yang orang cakap tu x betul. Penat wooooooo.

Tertangkap tido ni masa kita sibuk amik pic kat dalam bilik.

Sesiapa yang belum kahwin dan ada rasa cam nak kahwin, silalah kahwin dan jauhi maksiat.

P/s : Sangat marah ngan tindakan mereka yang sanggup buang bayi dari tingkat 5. Grrrrrrrr!!!!

Published with Blogger-droid v1.6.9
Read More ->>

PANAS!!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Masih dalam mood bercuti dan ber'honeymoon'.. Ngehehehehe... Rasa cam best lak bila bangun pagi prepare sarapan untuk en.hubby pas tu x payah fikir sal keja.. hohoho...

Actually nak citer hal semalam.. Me and en.hubby pegi GSC 1Borneo.. en.hubby nak tengok citet Fast 5.. Cian dia x tengok lagi.. Ketinggalan me,, dia lagi ketinggalan rupanya... hahahaha... isk,, kuar tajuk sudah..

Masuk dalam panggung,, panas semacam.. Econ xda.. Ada juga nota kat kaunter inform yang econ ada problem but bila en.hubby tanya, diorang kata ada but x sejuk la... hurm,, cuak jugak nak masuk but alang-alang dah sampai,, ok jak la..

Masa awal-awal tu ok lagi.. Nak masuk tengah movie tu,, huh!! Berpeluh ketiak uuuu... Cis!! Sikit sejuk pun xda... Siap berkipas me dalam tu.. Sib baek la ada bawa kipas tangan...

Selama me ke panggung,, x penah kut rasa panas cam tu.. Siapa-siapa x pakai deodorant,, memang semerbak... huhu..

p/s : sambung dating...lalalalala~
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in