Wednesday, November 16, 2011

Oh! Kolestrol

Label :


Pagi semalam,, dengar kat Hotfm kecoh ngan topik masalah kegemukan dikalangan orang Malaysia. Hurm,, sempat gak lah dengar beberapa panggilan yang mengatakan mereka bangga still berbadan kurus dan 'selim melim' bak kata orang putih even makan dengan banyak. Sebulan sampai 20 kali makan fast food. Wow!! Sihatnya. Hehe. 

Bukan apa,, kita masing2 dah tau yang fast food tu tak lah baik sangat untuk kesihatan. Betul tak? Bukan tak boleh makan tapi kurang2kan lah. 

Nak tau something tak? Ramai kut yang tak tau bahawa orang yang kurus even makan banyak ni sebenarnya lebih terdedah kepada masalah kolestrol tinggi. Cer pegi cek kat klinik. Kata kat doktor nak cek kolestrol. Jangan terkejut dengan pencapaian kolestrol anda. 

But tak semua ar macam tu. Just try cek jep. Me cakap ni berdasarkan apa yang cousin me penah btau. Dia sangat kurus malah lebih kurus dari me. Kalau bab makan,, serahlah pada dia. Memang dia lah juara. Sebelum ni dia tak pernah beringat. Excited sangat dia makan sebab fikirkan yang dia takkan gemuk biarpun makan dengan banyak. But one day,, masa dia buat checkup kat hospital,, doktor maklulmkan yang tahap kolestrol dia sangat tinggi.

She was so shocked. Dia cakap dengan doktor tu yang dia tak gemuk macamana pula kolestrol dia boleh tinggi. Still tak puas hati dengan keputusan ujian yang dia terima. But doktor btau,, jangan ingat orang kurus ni takde kolestrol. Malah kadang-kadang orang kurus ni lagi tinggi kolestrol dari orang yang menghadapi masalah kegemukan.

Entahlah. Me pun tak berani sangat nak cakap but try ar tanya sapa2 yang pernah buat checkup kolestrol. Or try refer kat kawan2 yang keje kat hospital atau klinik. Tak pun,, direct jep g buat chekup. 

p/s : pening =.=


Sunday, November 13, 2011

13 November 2011

Label :
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...


HAPPY BIRTHDAY YANG KE - **
BUAT SUAMI TERCINTA,, ABANG ABDUL KARIM MOHD LATEP..

MAY ALLAH BLESS U ALWAYS.. EVEN I'M NOT THERE WITH U TO CELEBRATE THIS MOMENT BUT I WANT U TO KNOW THAT I'LL ALWAYS LOVE U.. AND ALWAYS PRAY THE BEST FOR U..

Skang ni me rasa sangat sedih sebab tak dapat meraikan birthday Mr.Hubby.. Dah la ni 1st time nak celebrate birthday as husband and wife.. Tapi tak pe, Mr.Hubby kata, "kita kena kuat dalam menempuh dugaan ni.. Mungkin ada hikmah di sebalik semua dugaan yang ALLAH bagi kita.. Sebelum ni kita boleh bertahan,, kenapa tidak sekarang?" 

Masa Mr.Hubby kata cam tu,, seyes me dah nangis tapi kena cover ar supaya suara tak dengar macam orang tengah nangis.. Mr.Hubby tak suka me nangis.. Dari dulu sampai la skang ni.. Tapi me ni bukan boleh tahan pun.. Bila-bila rasa nak nangis,, me nangis jep.. Huhuhu.. Cengeng? Grrrrr.... :p

Me pun takmo susahkan hati Mr.Hubby.. Dah lah jauh.. Me belajar untuk tenangkan hati dan lapangkan dada bila rasa rindu.. Tapi rindu tu sentiasa ada..

p/s : Tak sabar nak tunggu 31 Disember 2011.. :)

Wednesday, November 9, 2011

Seksualiti Merdeka?

Label :
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Hurm,, terlambat ke if me nak update sal ni? Agaknya tak kut sebab kat Buletin Utama malam ni still citer sal benda ni.. *ok!! Me tetiba rajin nak bukak tv3 jam 8pm ni..* Selalu memang tak buka pun. Bukan apa,, kadang-kadang boring nak tengok berita politik yang ntah apa2 tu. Huhuhu.

Ok. Ok. Back to the topic. Actually me sangat terkejut dengan mereka, mereka dan mereka yang menyokong penganjuran aktiviti yang bagi me ni agak tak bermoral. What the **** nak sokong benda-benda yang dah terang hukumnya HARAM tu. Ingatkan benda tu ada kat Europe jep. Huhu.

Short thinking betul bila ada yang memperjuangkan benda yang tak bermoral. Dah tu yang menyokong pula bukan calang-calang orang. Semua berpelajaran tinggi. How come? Sedangkan budak sekolah rendah pun tau hubungan sejenis tu salah.

Ok. Me takmo arr type lebih2 coz nanti x pasal ada yang kena saman. Hukhukhuk. Skang ni satu ayat pun orang bleh saman. Apapun,, tak betul la if nak meraih sokongan awam dengan memperjuangkan pegangan yang tak betul. Ye dop?

"Sesiapa yang sokong Seksualiti Merdeka ni boleh jatuh murtad." Dengar kat Buletin Utama tadi. Tak ingat sape cakap. So,, berhati-hati sebelum meluahkan pegangan.

Okbai.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, November 6, 2011

Nak Nangis Boleh Tak?

Label :
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...


Tiba-tiba rasa cam nak post video ni sekali lagi. Rasa cam nak nangis bila tengok balik. Happy but suddenly feel so sad sebab rindu sangat ngan Mr.Hubby. Dah lah skang ni tengah pregnant 1st baby. Emosi pun agak tak stabil skang ni. Asyik nak nangis jep. Tapi inilah pengorbanan me as a wife. Pesan Mr.hubby,, jaga diri dan baby baik-baik. Bila dengar Mr.hubby cakap cam tu, rasa cam nak suh jep Mr.hubby pindah kat Sabah cepat-cepat. Tapi me takkan cakap cam tu. Huhuhu.

Keadaan macam ni buat me lebih tabah dalam hidup berumahtangga. Moga ada rahmat yang tersembunyi di sebalik pengorbanan kami.

Thanks buat semua kawan-kawan dan adik-adik me kat BCR yang banyak berikan sokongan buat me dan Mr.hubby. Love you all so much!! :muah

SALAM AIDILADHA BUAT SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT! 


Friday, November 4, 2011

Betulkah Dua Line Tu??

Label :
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Just nak share something...


Test ni me buat 2 minggu lalu.. Actually bukan sekali test but 3 kali... Bukan apa test banyak kali,, takut salah jep... Tapi result tetap +ve.. Alhamdulillah syukur pada ALLAH.. Me and Mr. hubby happy sangat.. :)

Bukan xnak share sebelum ni or xda niat pun nak rahsia but sebab baby kecik lagi tu pasal xmo share dulu.. Kawan-kawan kat opis pun x semua tau.. Yang lain faham-faham sendiri jep.. huhuhu...

p/s : later bila mood dah ok sikit,, me share lagi ngan koram ye... doakan me and baby sihat selalu tau.... :)

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR IT'S TRULY ME! | DESIGN BY KAY SBK