Thursday, December 27, 2012

Tak Sembuh Lagi | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tadi Aisya dah g klinik untuk checkup 6 bulan. Berat naik sikit jep. Huhu. Atau sebab demam and hilang selera makan?

Berat : 6.6kg
Tinggi : 67cm

Hari ni dah masuk 3 hari Aisya demam. Tadi pun kena suntik lagi. Huhu. Hope tak bertambah teruk demam Aisya.

Asyik merengek jep dari semalam. Tido pun tak lena.

Bertambah-tambah manjanya sejak demam ni. Asyik nak kena peluk jep. Hehe. Bila me hilang jep dari pandangan mula lah Aisya jerit. Sian anak umi ni.

Sok nak fly ke kL. Risau lak nak bawa time demam cam ni. Huhu. Tapi takkan nak tinggal kut kan. Ayah dia pun dah lama tak jumpa Aisya. Ada 4 bulan kut. Sedihnya~

Hope sok Aisya tak meragam dalam flight. Amin.

p/s : Doakan kami selamat pergi dan selamat tiba ke destinasi ye kawan-kawan.



Read More ->>

Tuesday, December 25, 2012

Nak Tumbuh Gigi Ke? | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Panas badan Aisya semakin naik. 2 hours before me cek 37.7. Huhu. Patut la mood Aisya cam tak berapa nak baik. Asal letak jep mesti nangis. If boleh nak dukung jep. Kesian Aisya. Huhuhu.

Ada yang cakap maybe nak tumbuh gigi. Ada yang cakap demam nak besar. Huhu.

Apapun,, wish anak demam anak umi cepat kebah.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Monday, December 24, 2012

24 Disember 2012 | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Aisya dah besar. Dah pandai mencari bila dia tinggal sorang-sorang. Dah pandai nak ngade-ngade bila nampak atok dia. Bila nampak atok dia,, gelak kemain tapi bila pandang nenek dia,, serius semacam. Hahahaha. 

Tak sedar dah masuk 6 bulan dah ari ni. Cepat masa berlalu. Rasa macam baru semalam masuk dalam LR. Hehehe. Rasa cam nak masuk lagi tahun depan. Ngeeee~ :p





Kesian kat en.abg coz tak berpeluang melihat Aisya membesar sampai skang ni. Asyik-asyik 3g. Hope bila balik semenanjung hujung bulan ni Aisya tak takut ngan ayah dia. :) 

Abang Iman tengah ajar Aisya cara 'rosakkan' rak nenek. Hehehe



Read More ->>

Saturday, December 22, 2012

Aisya 'Hilang' Kejap | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Pas mandi pagi semalam terkejut bila tengok Aisya xde atas tilam. Nervous kut. Hukhukhuk. 





Rupanya Aisya duk bawah ampaian baju. Huhuhuhu. Dah pandai 'merayap' Aisya skang ni. Heeee~
Read More ->>

Monday, December 17, 2012

I'm Happy To Be a Blogger | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Menjadi salah sorang blogger di dunia maya ni betul-betul buat me bersyukur. Blogger ke? Hehehe..

Dalam dunia blogger ni me mengenali ramai rakan yang worth to be friend with. Ada masa bila me berdepan dengan masalah, they are willing to give me an advice. Even tak semua membantu but me sangat-sangat menghargainya.

Terutama rakan-rakan yang me kenali dari BCR. Belum pernah berpeluang untuk bertemu muka even dah beberapa kali diorang anjurkan gathering. Maybe belum tiba masanya but in shaa ALLAH satu hari nanti. I'm waiting for the right time.

But buat masa ni dah agak lama me tak 'bertemu' dengan mereka. Masa tak mengizinkan. Sometime me try untuk cari masa yang sesuai tapi kadang-kadang bila me ada masa, mereka pula yang busy. Hehe.

p/s : 56?? Huhuhu..

Read More ->>

Saturday, December 15, 2012

Istanbul Aku Datang | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Rabu lepas me dah lepas rasa teringin nak tengok cerita ni. Astro first je kut. Boleh layan sambil baring-baring n golek-golek dengan Aisya. Heeew~

For me, ceritanya biasa-biasa saja. Predictable. Huhu. Agak kecewa juga sebab bila baca review orang lain rata-rata kata best and suwittt sangat. Suwit tu maybe yes but sangat tu tak kut.

Best sikit sebab yang berlakon tu Beto. Hahahaha. Me agak adore juga dengan lakonan Beto. Dia berbakat. Upcoming hero filem Malaysia tuu. :)

p/s : sian Aisya. Penat pas temankan umi seharian kat opis. Huhu

Read More ->>

Thursday, December 6, 2012

Sudah Cukup Sudah | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tajuk keratan akhbar tu cukup buat me sebak. Bila baca lagi sebak. Huhu. Me fikirkan selama ni nasib para isteri yang menghadapi masalah macam ni xkan terbela.

12/2012 ni genaplah setahun 6 bulan permohonan me untuk berpindah mengikut suami. Banyak sangat halangan. Me buat rayuan but still jawapannya amat mengecewakan.

Dari me belum mengandung hinggalah Aisya dah masuk 5m++ belum lagi me dapat jawapan or apa2 feedback yang boleh buat me gembira.

Dan baru 3 kali en.abg dapat bercuti untuk bersama-sama dengan Aisya. Nasib baik Aisya belum pandai berkata-kata untuk bertanya di mana ayahnya.

Few time juga me nangis kenangkan benda ni. Bila me and en.abg berusaha, ada pula orang di pihak pengurusan jabatan mengungkit hal ni seolah-olah kami ni peminta sedekah.

Kami ada hak itu. Benda peribadi ni tak perlu kut dicanang di seluruh jabatan. If benda ni disuarakan diantara kami, mungkin me boleh terima but bila sebab benda ni dijerit-jerit di depan staf lain,, hilang rasa hormat me pada dia. Sorry to say.

Ada sebab kenapa me and en.abg nak cepatkan benda ni and for the time being kami still consider dengan jabatan but bila mereka buat kami macam ni,, mungkin tindakan yang akan me amik pas ni adalah tindakan terbaik. Keputusan yang me amik ni bukannya mudah tapi apa yang berlaku cukup buat me kecewa. Sudah cukup sudah.

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kami.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Sunday, December 2, 2012

In Process : Durian Crepe | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

\(^^)/

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Saturday, December 1, 2012

Aisya Demam | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Ni 1st time Aisya demam sejak lahir. Huhu. Sebak hati me tengok Aisya muntah tadi. Tido pun tak selesa. Asyik terkejut2 jep. Nak nyusu pun tak selera. Me lak rasa nak nangis.

Hati ibu mana yang suka bila tengok anaknya sakit kan. Kalau boleh biarlah sakit tu dipindahkan pada me. Huhu.

Wish Aisya cepat sembuh. :'(

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Friday, November 30, 2012

Info : Mengapakah Kita Menguap? | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Terbaca satu artikel yang menarik pasal menguap ni. Maybe ramai yang sudah tau and ada yg belum tau. Just nak refresh bg yang sudah tau and share dengan siapa-siapa yang belum tau.

Sumber : Google Images
Apabila anda mengantuk, kepala menjadi berat dan anda sukar membuka mata.

Anda juga menguap beberapa kali sehinggalah terpaksa tidur untuk mengatasi masalah tersebut.

Pelbagai teori telah dikemukakan oleh para saintis tentang fenomena kenapa manusia menguap.

Satu daripada teori saintis yang sering diterima pakai oleh ramai dalam kalangan kita adalah tindak balas menguap di sebabkan oleh otak tidak menerima oksigen yang mencukupi.

Oleh itu perbuatan menguap yang berlaku secara automatik, dikatakan adalah sebagai tindak balas tubuh manusia mendapat lebih banyak oksigen untuk kegunaan otak.

Berdasarkan kajian saintifik, penyebab perbuatan menguap dipecahkan kepada tiga bahagian iaitu fisiologi, kebosanan dan tindakan semula jadi tubuh untuk menyejukkan otak.

Namun, sejauh mana kebenaran teori tersebut masih belum dapat di pastikan dengan tepat.

Sumber : estidotmy edisi 113

Heeee~ masa type entry ni me ada menguap sekali.





Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Wednesday, November 28, 2012

Lantai.. Lantai | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Ni la keja Aisya sejak-sejak pandai maju ke depan. Asyik nak turun ke lantai jep. Nasib baik la x guna katil. Tapi x guna katil pun Aisya nangis jugak if tergolek ke lantai. Hehehe.

Bila me bt x layan makin kuat dia jerit. Selalunya budak if dia jatuh ke,, tergolek ke,, kita x layan dia akan sambung main lagi. X sama ngan Aisya. Aisya ni manja sikit. Hehe. But biasa la tu kan. Nama pun baby. :)

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Fakta @ Auta : Anak Lahir Putih, Dah Besar Jadi Hitam

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

A : Putihnya anak dia...
B : Isk..kalau lahir putih,dah besar nanti hitam laaa..

Ea? Maksudnya orang yang lahir kulit hitam dah besar nanti jadi putih ke?

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Tuesday, November 27, 2012

Mangsa Gadjet | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Rupanya bila kita dah terbiasa dengan satu-satu benda tu memang susah nak pisahkan diri. Hari ni me terasa sangat bila handphone xde kat tangan. Sehari suntuk kut. Hukhuk.

Xtau macamana both handphone boleh tertinggal kat umah. Apa yang me fikir pun me xtau. Dah sampai kat opis baru pasan.

Sunyinya xde handphone xtau nak gambarkan. Adakah ini menandakan me telah jadi mangsa gadjet? Homaiiii..

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Saturday, November 24, 2012

5 Bulan Sudah | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

24 November 2012. Genap Aisya 5 bulan. Syukur alhamdulillah.

Semalam bawa Aisya berklinik. Berat baru 6.4kg and tinggi 63cm. Kecik and comel je Aisya. Heeee~

Ada yang seumur ngan Aisya klinik semalam dah cecah 8kg. Huh! Semangat betul badan dia. Hehe. Takpelah. Asalkan Aisya sihat dah cukup.

p/s : truely miss ayah Aisya so much!!

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Thursday, November 22, 2012

Jangan Jual Kami | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Masa tengah proses newspaper untuk dipamerkan tdi, me terbaca satu artikel dalam Sabah Times. Tajuk saja pun sudah membuatkan perkataan "HOW?" muncul dalam fikiran.

Terpulanglah bagaimana caranya kecuali JANGAN SESEKALI MEMBERIKAN STATUS KERAKYATAN atau WARGANEGARA  kepada mereka, mereka dan mereka yang TIDAK LAYAK terutamanya kepada PATI yang kini semakin memenuhi Sabah.

Bukan hanya untuk BN tapi untuk mana-mana parti sekali pun. Please!! Tak perlu jual Sabah hanya kerana politik.

Biar rakyat berstatus WARGANEGARA yang menentukan siapa yang bakal mereka pilih sebagai pemimpin. Rakyat sekarang sudah semakin bijak berfikir.

Sebenarnya, me ni tak lah excited sangat bila nak berbicara soal politik. Tapi me diam bukan bermakna me langsung x amik tahu. Rasanya ni la entry pertama me yang sedikit berunsurkan politik. Tapi seyes me btau,, itulah yang me rasa. Tak perlu jual taraf kerakyatan kepada PATI untuk menang PRU.

Entry ini bukan berunsur perkauman. Harap maklong!

Me pun xtau apa yang me bebelkan ni. Okbai!

p/s : Guna blogger-droid pun salah ea? Kena sign jugak ke?

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Wednesday, November 21, 2012

Grrrr!! Lapar La Umi | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Ni tandanya Aisya tengah lapar. Rasanya if boleh memang Aisya nak sumbat napkin tu dalam mulut. Siap dengan bunyi geram tu. Hehe.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Tuesday, November 20, 2012

Good Nite | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Betul kata orang,, sehari suntuk kita penat kerja, sakit kepala fikirkan masalah ofis but bila tengok ur own baby,, segala rasa penat tu hilang macam tu jep. Anak tu rezeki ALLAH yang tidak ternilai. Alhamdulillah.

Have a very nice sleep all. Good night world.


p/s : tiap-tiap hari x sabar nak jumpa aisya pas keja. Love her so much.. :)

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Monday, November 19, 2012

UPSR | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hari ni ea kuar result UPSR? Hehehe.. If x baca status-status kat facebook,, memang xtau laa. Sekarang ni amat kurang mengambil perhatian terhadap dunia sekeliling. Hukhuk.

Lupakan yang itu. Heeee~

Bagi yang berjaya mendapat all A dalam UPSR kali ni, tahniah me ucapkan. Bagi yang tak berjaya capai target tu,,jangan putus asa. Perjalanan masih jauh.

Akak dulu pun dapat 4A 1B je. Happy banget kut masa tu sebab memang tak target banyak A. Hehehe.

Bajet ada budak 12 tahun nak baca entry ni. Hahaha.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Thursday, November 8, 2012

Cerita Kita | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia





Sangat sesuai untuk di bukukan atau di novelkan. Coming soon after settle projek sedia ada ni. :)

Motif? Just sebagai panduan dan peringatan pada diri sendiri dan semua di luar sana. Tiada hero atau heroin, hanya nama sebagai watak. Kisah benar atau dongeng purbakala? Anda sebagai penentu.. :D
Read More ->>

Wednesday, November 7, 2012

Sooo STRESS!! | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : Google
Seyesly,, semalam dan hari ni pagi-pagi lagi dah rasa sangat-sangat STRESS. Rasa cam nak amik cuti,, tenang-tenangkan fikiran and lari dari keja-keja ni kejap. But tak boleh jugak. Terpaksa sabar dan bertahan jap. :'(
Read More ->>

Tuesday, November 6, 2012

3 Tahun Sudah.. | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Rupa still cam budak x cukup umur time ni.. ekekeke
3 tahun lepas kitorang jumpa masa kursus induksi UiTM kat Kg. Gajah Perak. Masa dapat surat tawaran tu iya-iya kata xde niat nak cari pasangan. Tapi akhirnya,, hahahaha. Apapun,, me x cari tau. En.abg yang kejar me. Me rileks je masa tu. :p

Sekarang x sangka orang tu dah jadi suami and ayah pada anak me. Syukur alhamdulillah sebab ALLAH panjangkan jodoh kami even jauh terpisah oleh laut china selatan. 

To En. Abg,, malam nanti ira call ea. Hehehehe. Segan nak ucap kat sini. :p

♥♥♥ .Love U So Much En. Abdul Karim Mohd Latep. ♥♥♥
Read More ->>

Sunday, November 4, 2012

Gaya Tidur Aisya | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tak ayu betul baby girl umi dan ayah ni tido. Hehehehehe. Ikut gaya tido siapa pun umi xtau. Lalalala~

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Saturday, November 3, 2012

'Makan Kaki' | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Apakah tandanya ni? Orang kata if baby dah pandai 'makan kaki' maknanya baby nak minta adik. Hoho. Sejauh mana kebenarannya, me pun xtau.

Tapi if ALLAH nak bagi rezeki anak lagi, me dengan penuh rasa bersyukur menerimanya. :)

Acane nak bagi adik if umi ngan ayah duk jauh-jauh ni sayang. Ngeeeee~

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Thursday, November 1, 2012

Plastic Surgery : Can't Hide It Forever : It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Just take sometime to update sebab nak share satu berita yang me terima kat email tadi.

CHINESE MAN SUES WIFE FOR BEING UGLY, AND WINS
This is not new news, but it bears repeating. Northern Chinese resident Jian Feng divorced and sued his wife for $120,000 and won! The story goes that Mr. Feng was deeply in love with his beautiful wife until they had a babygirl.
Feng was horrified at how ugly the baby was and demanded to know who hiswife had cheated on him with because the baby resembled neither of the parents.
It was only then that his wife confessed that she had received intenseplastic surgery to look radically different. Feng divorced and sued his wife under the terms that she had gotten him to marry her under false pretenses!
Not only did the woman pay $100,000 for the surgery to make her pretty, she had to pay $120,000 to a guy who apparently only loved her for the looks she paid for.
Hurm,, ni la keburukan bersembunyi di sebalik kebenaran. Menidakkan takdir ALLAH. Akhirnya yang rugi diri sendiri jugak. So,, bersyukurlah dengan anugerah dari ALLAH. 






Read More ->>

Wednesday, October 31, 2012

To The Beautiful You | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Selamat petang semua. Short update.
Hero and Heroin

Sebahagian dari keluarga TTBU
Semalam baru habis tengok drama ni. For me,, okay la. 
Pasal sorang gurl ni menyamar jadi budak lelaki hanya untuk buat idola dia kembali pada sukan lompat tinggi. Lebih kurang cam tu la. Hehehe.
Ada juga scene yang me skip. Hehehe. Sebab apa? Boring kut. Ngeee. Me tengok pun sebab kawan yang suggest (actually if kawan x suggest,, me xtau pun drama ni wujud..hehehe). 

Nyway, it's worth to watch. :D



p/s : Hujan. Acane nak amik Aisya ni. =_=
Read More ->>

Friday, October 26, 2012

Aisya Dah Pandai .... | It's TrueLy Me!!



Assalamualaikum dan salam 1Malaysia
Rasanya belum terlambat lagi untuk me ucapkan Salam Aidiladha buat semua warga muslimin dan muslimat.
Good news!! Good news!! Hehehe..
Excited me nak btau semua yang Aisya dah pandai meniarap!! Sukanya. Sukanya. Heeee~

First time..
First Aisya meniarap semalam. Sampai kampung and me letak dia kat toto terus berusaha nak mengiringkan badan. Tak lama pastu dah berjaya meniarap. Siap senyum lagi. Alhamdulillah. Dapat juga me saksikan moment ni. Ingatkan bila dah start kerja and hantar Aisya ke taska,, me akan terlepas moment-moment macam ni but syukur sangat sebab diberikan peluang untuk melihat perkembangan Aisya ni.  :D

Bila dah pandai,,..
Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Wednesday, October 24, 2012

Aisya 4 Bulan Sudah | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Salam Rabu semua. Tak sedar masa berlalu kan. Kita hampir berada di penghujung bulan Oktober. Hari ni pun Aisya dah genap 4 bulan. Alhamdulillah. 

Aisya semakin bijak. Semakin kuat menyusu. Semakin suka berjaga malam. Semakin pandai kejut umi dia ajak main. Hehehehe. Me suka sebab itu tunjukkan yang Aisya membesar dengan sihat. Syukur Ya ALLAH. 

Tadi sebelum pg kerja, ingat nak amik pic ngan Aisya tapi bila nak snap jep mesti dia pusing. Huhu. Susah nak amik pic dia ni. Huhuhu. 

Percubaan Pertama
Percubaan Kedua
Finally,, ni jep yang jelas sikit. Pipi Aisya ada ruam. Huhu
Hahaha. Abaikan muka umi Aisya dan fokus pada Aisya jep tau. Sayang anak umi. :)



p/s : Tak sabar nak cuti sok. Nak balik kampung.. Weeee~
Read More ->>

Monday, October 22, 2012

Start Sudah | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Update ringkas sambil dodoikan Aisya dengan mata yang separuh terbuka. Huhu.

Aisya bangun sudah. Dah la semalam dia tido lewat. Huhu. Me tak pasti sangat jam brapa dia tido malam tadi tapi yang pasti me tido dulu dari dia. Huhu. Semangat betul dia berjaga skang ni.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Saturday, October 20, 2012

Baju Aisya Mengecil? |It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Happy saturday semua. Selamat bekerja bagi mereka yang bekerja dan selamat bercuti bagi mereka yang sedang bercuti.

Suppose hari ni me keja but memandangkan taska tutup and xde orang nak jaga Aisya maka me terpaksa minta orang lain tolong gantikan me kerja. Nasib baik ada kawan-kawan yang memang mencari masa untuk OT. So skang ni tengah main-main ngan Aisya sambil kemas-kemas umah.

Tadi masa me kemas baju-baju Aisya, ada banyak baju yang dia dah x boleh pakai. Terutamanya yang newborn size. Ada gak yang tak sempat Aisya pakai and x muat dah. Xpe. Simpan untuk adik Aisya lak. Hehehe.

Kebanyakan baju-baju tu hadiah daripada kawan-kawan and macik-macik. Baju baby pemberian orang me memang xde niat dulu nak bagi pada orang lain kecuali baju baby yang me beli. Kenapa? Hurm, xtau laaaa.

Me ingat nak jualkan baju-baju baby yang Aisya yang dah kecik tu. Ada yang baru sekali pakai. Macam baju raya Aisya ri tu. Memang tak muat dah. Baru sekali pakai.

Agak-agak ada yang nak beli tak?

Read More ->>

Thursday, October 18, 2012

Urgent!! Perhatian Kepada Para Isteri dan Mereka Yang Bakal Bergelar Isteri | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Just now baru terbaca satu artikel ni, but x pasti sama ada betul atau tidak. Baca dulu then baru buat keputusan.


I'm a bit shock dengan artikel ni. Bukan a bit sebenarnya but sangat-sangat terkejut.

If alasan untuk mengurangkan jumlah wanita yang tidak berkahwin, sudahkah dikaji kemungkinan-kemungkinan akan bertambah pula statistik perceraian di kalangan suami isteri?

Hurm,,...
Read More ->>

Tuesday, October 16, 2012

Homaiiii Newspaper | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Pagi-pagi lagi dah rasa tension sangat. Huhu.

Newspaper semua ni kena siap indeks secepat mungkin. Yang ni baru setengah. Ada lagi bahagian me. Huhu.

Kerana newspaper ni juga la me ketepikan prinsip KERJA JANGAN BAWA KE RUMAH. Huhu.

Balik keja jep,, siapkab keja umah,, readykan dinner untuk diri sendiri,, luangkan masa ngan Aisya jap baru buat keja opis ni. Tu pun buat yang termampu jep.

Lagipun Aisya perlukan lebih perhatian. Dah la siang keja xkan malam pun nak habiskan masa buat keja jep kan..kan.. Kena jugak ada masa untuk keluarga.

Hope dikuatkan hati me untuk terus bekerja.

p/s : Still sangat kecewa dengan pentadbiran kerana me still x dapat pindah dekat ngan en.abg. Diorang tak merasa sebab tu diorang x faham. Sedihnya....

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Saturday, October 13, 2012

Cerita Lama | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tadi tiba-tiba rasa cam nak google balik cerpen yang penah me post kat penulisan2u.

PRINSIP CINTA AINA

Cerpen ni around 2009 kut me siapkan. If x salah arr. Bila baca balik, how childish jalan cerita ni. Huahua.

Bila baca komen-komen tu semua, terharu pun ada. Thanks bagi mereka, mereka dan mereka yang sudi baca and bagi sokongan untuk me terus berkarya.

InsyaALLAH, me akan cuba untuk buat karya-karya yang lebih bermutu pas ni.

Ada cerita disebalik cerpen ni sebenarnya. Cerita apa? Rasanya senang jep nak guess kan.. Huhu..

Read More ->>

Aisya Rindu | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Seawal jam 3 pagi Aisya dah 3G ngan ayah. Sambil Aisya ngan ayah 'borak' sambil tu dia pegang screen hp. Maybe dia nak btau yang dia rindu kat ayah dia. Hampir 2 bulan x jumpa. Me pula yang sedih. Nak nangis pun ada.

Me harap we all akan disatukan dalam masa terdekat. InsyaALLAH. Doakan kami yaa kawan-kawan.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Wednesday, October 10, 2012

Fabulous Cake | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Tadi me tengok channel apa ntah but nama rancangan tu Fabulous Cake. Weeee~ kreatif sungguh diorang decorate kek tu.

Me google a few picture decorating kek yang fabulous tu and me jumpa yang biasa-biasa but adorable ni jep. Yalah. By handphone jep kan. Huhu.

Banyak lagi kut yang menarik and look delicious. Sok me nak google lagi. Hekhek.

But satu yang buat spoil, diorang buat semua tu with bare hands. Ades!! Korang tau apa yang bermain di fikiran me? Of course la aspek kebersihan kan. Huk.

Fuh~





Read More ->>

She Start Bubbling | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Aisya dah pandai main liur. Bila ada masa,, memang itu la hobi dia. Habis basah baju. Hehe.

But me memang happy sangat dengan perkembangan Aisya ni. Maknanya Aisya aktif and sedang membesar dengan baik. Alhamdulillah. Syukur ya ALLAH.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

SusunBuku | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Ni la rutin semua pembantu perpustakaan UiTM Sabah setiap pagi. 30 minit untuk kemaskan dan susun semula buku yang sudah di gunakan di rak masing-masing. Pastu baru la mulakan tugas hakiki sendiri.

p/s : Rindu Aisya sudah.... Fuhhhh~

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Monday, October 8, 2012

Jom Bungee Jumping | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Jom! Jom! Jom!

Hehe. Mood excited sangat even just thinking about this. Saja jep nak berangan jap. Nak bungee tu xtau bila. Hukhuk.

Ntah kenapa tiba-tiba teringin nak try benda ni. Best kut tengok orang terjun-terjun. Hahaha. Mana lah tau boleh hilang stress.

Gayat? Entah lah. But if ada pun, terjun bungee ni mampu kut atasi masalah gayat tu.

Jangan pengsan atas tu sudahhh. Hehe.

p/s : Hari ni cam terover dose makan lak. =_=


Read More ->>

Saturday, October 6, 2012

Aisya Dah Mula Berjaga Malam | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Macam biasa, me kejut Aisya bangun menyusu. Sebelum ni pas menyusu and sendawa elok je dia tido semula but sekarang ni x macam tu dah. Huhu.

Semangat dia senyum-senyum, gelak-gelak sambil ajak umi dia layan borak. Huhu. Kadang-kadang bila tengah layan dia borak tu, boleh terlelap gak but bila pejam jep mata, mula la dia jerit. Takmo main sorang-sorang la tu.

Pandai dah anak umi n ayah ni.

Latest pic Aisya. Tengah gelak-gelak. Cam tau je umi nak snap pic dia. Jom la tido sayang. Umi ngantuk ni. Huhu.


Read More ->>

Thursday, October 4, 2012

Doa Memelihara Anak Kecil Dari Gangguan | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Sumber : Facebook
Kepada ibu-ibu dan bakal-bakal ibu kat luar sana,, meh kita amalkan doa ni. InsyaALLAH, dengan pertolongan ALLAH, anak kita terpelihara sentiasa. :)


Read More ->>

Wednesday, October 3, 2012

Nuffnang Bagi Durian Runtuh? | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Sumber : Google

Entry tertangguh....

Pagi-pagi lagi macam biasa,, cek email bagai. And tak lupa jugak cek Nuffnang and WOW!!! Pendapatan Nuffnang me bertambah menjadi 2 kali ganda. Biar betul?!! 

Mana tak terkejut. Iklan yang singgah selalu layu sebelum berkembang. Nak dapat jumlah tu perlukan masa yang lagi panjang kut. Dalam hati, xkanlah Nuffnang nak bagi durian runtuh lak kan? Tapi if betul pun,, apa salahnya. Ye tak? Hehehe..

Ni yang jadi masalah rupanya,,








p/s : Alhamdulillah. Another iklan from nuffnang. :D

Read More ->>

Suddenly.. I'm Sooooo,... | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Wanna know something? Dulu i'm so addicted with red color but now guess what,, i'm so into pink color. Hehe. Sebelum ni nak pakai caler pink pun fikir 2x.

Rasanya semua ni penangan baby Aisya. Hehe. Kehadiran Aisya dalam hidup me and en.abg memang bawa banyak perubahan dalam hidup. :D

But red still number one!! Weeee~

Masa nak beli keperluan baby dulu, me cadang nak beli all red untuk Aisya but bila fikir-fikir balik cam x best lak bila baby pakai red color. Tunggu baby dah pandai merangkak kut baru best. Hehe.

p/s : en.abg yang tak pernah-pernah pakai pink pun terpaksa pakai jugak. Hehe. :p


Read More ->>

Tuesday, October 2, 2012

Call Girl?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Seriously,, baru terbuka minda me nak cari info pasal call girl ni. Selama ni tak amik port pun. Tapi bila baru-baru ni bila ada kawan yang sibuk nak cari number phone call girl,, me jadi tertanya-tanya.

Apa sebenarnya call girl tu? Ada jugak me tanya, diorang just btau yang call girl tu boleh buat macam-macam. Itu jep. Macam-macam? Me angguk jep la. Malas nak tanya lebih sebab niat hati me nak google sendiri. Ni lah salah satu kelebihan teknologi. Hehehe.

Antara info sal call girl yang me jumpa,,



Read More ->>

Monday, October 1, 2012

Don't Be A Trash! | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hujan yang turun bagaikan mutiara.. Dan sejuk di opis pun bergandaaa~ Sejuk banget deh. Nak menaip pun rasa jari cam beku jep. Ni if panaskan comfirm cair ni. Ekekeke.

Entry ni sebenarnya dah lama me nak update. Sebelum tunang ari tu lagi. Phewwww!! Lama dah tu. Sampai dah bersalin me baru teringat balik. Itu pun pas sekali lagi mengalami pengalaman yang sama. Huhuhu.

Sebenarnya me tak teruja sangat nak update benda-benda cam ni just sebagai peringatan kepada diri sendiri dan kawan-kawan kat luar sana. Pengalaman ni me sendiri sebagai saksi. Bukannya sekadar cerita yang dibuat-buat. Macamana nak mulakan ea?

Perlukan kita seorang kawan yang sering menghasut untuk membawa kita ke lembah maksiat? Sedangkan dia tau lelaki yang diajaknya itu telah pun berkeluarga. Andai tidak mengikut dikata dayus. Dikata bukan lelaki. Hurm,, bagaimana agaknya lelaki menterjemahkan diri mereka sebagai bukan lelaki or sebagai lelaki? Me sendiri pun tak faham dengan keadaan tu. Mesti buat maksiat baru diiktiraf sebagai lelaki? What a nonsence!!
Read More ->>

Saturday, September 29, 2012

The Innocent Man | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Lama dah tak cerita sal KDrama kan. Hehehe. Banyak je KDrama yang me layan but tak semua mampu menarik hati me. Amboi. Hahaha. Padahal tak berkutik pun dari tempat duduk bila dah start layan. :p

Terbaru ni me teringin sangat nak tengok KDrama baru lakonan Song Joong Ki. 

Sumber : Google
Bila agaknya me boleh start layan drama ni? Huhuhu. My lappy bermasalah. Hurm,,... Kena tunggu end of Oktober arr kut ni. Sabar. Skang ni buat sementara kembali melayan novel. I loikeeee~ :D
Read More ->>

Menangis Itu Melegakan | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : Facebook
Baru tau fakta pasal ni. Ni yang cam rasa nak lepaskan semua ni. Huhu. Dah lama menahan tangis ni. Patut lah rasa berat jep kepala ni. 

Me ni manusia biasa jep. Senyum untuk sembunyikan rasa. Sedangkan hanya ALLAH yang tahu betapa sakitnya menyembunyikan luka. :'(

Pada-MU aku berserah Ya ALLAH.
Read More ->>

Terjaga Sudah | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tiba-tiba terjaga lak dari tido. Dah terbiasa sangat bangun pagi nak susukan Aisya. Pandang sebelah, kosong jep. Lupa jap Aisya kat kampung. Huhu. :'(

Pagi nanti nak balik kampung ambik Aisya. Tahap tak tertahan dah rindu ni.

Hurm,dah lah badan rasa lemah semacam jep dari petang semalam. Cherry berry datang menyerang. Pastu dengan muntah-muntahnya. Huhu. Ni pun tak makan lagi dari semalam. Last makan roti jep jam 10am semalam. Makan je mesti kuar balik. Taktau arr kenapa. Huhu. But still bersemangat nak balik kampung.

Patutnya semalam pas keja dah gerak tpi oleh kerana me kena kerja syif petang, 1pm-10pm maka terbatal dengan sendirinya niat tu. Hukhukhuk.









p/s : Maksiat secara berjemaah? Hurm, tak malu ke dengan ALLAH? Next update...~

Read More ->>

Friday, September 28, 2012

Aurat Dengan Siapa? | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : Facebook

Sekadar berkongsi..
Jom kita sama-sama jaga aurat kita.. :)
Read More ->>

Thursday, September 27, 2012

Rindu Aisya | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Sunyinya kat umah ni. Huhu. Rindunya ngan Aisya.

Begini pula rasanya bila berjauhan dengan anak sendiri. Sangat menyeksa perasaan. Akhirnya me merasa jugak perasaan tu. Even baru sehari but ntah la. Susah nak gambarkan.

Masuk jep umah tadi trus terpandang baju Aisya. Sebak rasa. Bila call my ma,, macam Aisya tau jep umi dia call. Dapat dengar dia merengek tadi. Huhu.

Aisya sayang.. Sabar ea.. Sabtu nanti umi balik pastu Aisya ikut umi balik sini ea. Tak mampu dah umi tahan rindu ni.

Tiba-tiba terfikirkan perasaan en.abg pulak. En.abg lagi jauh. Nak jumpa sebulan sekali pun susah. Huhu.

Hope kami akan bersatu dalam masa yang terdekat. Tolong doakan kami ea.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Untitled #2 | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : Facebook


Read More ->>

Minggu Yang...Yang.. Bzzzz!! | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Sumber : Google

Minggu ni sangat-sangat mencabar bagi me. Huhuhu. Mungkin bukan minggu ni saja but minggu-minggu and hari-hari akan datang pun akan jadi sangat mencabar. Pening kepala bila me fikirkan. Serabut sangat rasanya.

Read More ->>

Wednesday, September 26, 2012

Asma'ul Husna | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia



Aisya suka sangat dengar Asma'ul Husna ni.
Kejap dia senyum,, pastu dia gelak,, pastu diam,, pastu senyum and gelak lagi.
Read More ->>

Jam 3 Pagi



Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Baru pas susukan Aisya. Pastu nak sendawakan dia. Sekali mata dia jadi segar bugar la pulak. Duk senyum and borak sorang-sorang. Pas tu golek-golek main ngan selimut. Even ngantuk and tak berapa nak sihat ni, me tetap gagahkan diri borak and layan main ngan dia. She's my only daughter you know. For now laa. Hehe.


Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in