Friday, January 13, 2012

# Life # Pengalaman

13 Januari 2012, Hari Bersejarah



Tak sangka dah kembali ke hari Jumaat kita hari ni kan? Bukan apa, x pasan sebab malam ni 1st day keje syif petang bagi hari Jumaat. So,, macam tak terasa lak. Biasanya Jumaat waktu perkhidmatan library ni sampai jam 4.45pm jep but skang dilanjutkan hingga jam 9.45pm. Maknyanya,, kitorang habis keje jam 10.00pm ar. Best? Memang tak best. Huhuhu. But in future rasanya makin ok kut.

Bukan nak cerita sal tu tapi nak cerita sal benda lain. Hehehe. Tadi after breakfast, me duduk rest kat sofa sambil layan novel Biarlah YM Berbicara. Suddenly terasa cam ada something menyucuk dari dalam womb. Terkejut of course but i think thats was my baby kick. Me pun usap-usap perut sambil kata kat baby, "wah,, dah kuat baby ummi tendang." Tak lama pas tu,, terasa lagi 2 kali tendangan.


Happynya masa tu. Terus me capai handphone and call hubby. Tak berhenti me ucap syukur alhamdulillah dan terima kasih ALLAH. Dengar jak suara hubby terus me nangis. Airmata kegembiraan. Tak dapat dibayangkan betapa gembiranya perasaan me. Tapi yang buat me gelak masa cakap ngan hubby, boleh dia tanya, "sakit ke baby tendang? usap la perut btau kat baby jangan tendang ummi." Hehehe. Tak sakit pun abang.

Last klinik ari tu nurse ada tanya if dah ada rasa pergerakan baby but me btau belum ada. Lagipun me xtau and x pasti macamana nak rasa. Nurse pun btau yang pergerakan tu akan rasa bila kandungan dah berumur 20 minggu. Tapi skang ni belum sampai 20 minggu. Me pun tak sangka bahawa akan merasa pergerakan baby tu seawal ni.

If sebelum ni me berfikir macamana agaknya nak rasa baby bergerak but now me tau. Naluri me mengatakan yang me rasa tu betul. Bertambah excited me nak bercakap ngan baby. Dapat dengar betapa happy suara hubby tadi. Kesian hubby sebab tak ada di sisi untuk sama-sama berkongsi kegembiraan ni.

13 Januari 2012 adalah hari yang bersejarah buat me.

p/s : Tahniah juga untuk adik me, Masyitah Mohd Izzan kerana telah selamat melahirkan anak keduanya pagi tadi. Alhamdulillah. Double gud news.

6 comments:

  1. Alhamdulillah.. 2,3 kali tendang? wow.. crow agak dah! ade bakat jadi stiker harimau muda tu. hehe.. Apa pun, semoga baby dan umi nya sentiasa sihat dan dibwh lindungan Allah.. InsyaAllah..

    Happy nye!!! woo terasa nak kawen plak.. sob2.. mane mak aku ni? wakaka.. XD

    ReplyDelete
  2. @The Crow:

    thanks so much crow.. insyaALLAH berkat doa kawan2...


    p/s : hehehe.. dah ada calon ke?

    ReplyDelete
  3. :terharu best nya.. bila nak ada anak dalam perut ni~ :adess

    moga selamat semuanya! mesti excited kan first baby~ suka suka suka..

    ReplyDelete
  4. :terharu best nya.. bila nak ada anak dalam perut ni~ :adess

    moga selamat semuanya! mesti excited kan first baby~ suka suka suka..

    ReplyDelete
  5. wah..!
    sue bace ni pun tersenyum2. emm.. tringinnye nak rase tendangan macam tu. nak kawin lah..hehehe..

    moga uminya dan baby sehat yer ;)

    ReplyDelete
  6. Terharu yer bca entry moon...
    Baby kicking?
    Wahhh mmg aktif lah bby moon...gud news!...yg ptg moon dan bby sihat sejahtera aminnnn...take care dear :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan