Monday, January 16, 2012

# Family # Life

Newborn Nephew



Weeee~ Bertambah lagi ahli keluarga. Last Friday, adik me selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 2.9kg. Kecik dan comel jep kan? Hehe.. 

Ni her second baby. Yang first tu baru setahun. Still a baby to her mom and dad tapi skang tak boleh dah nak manja-manja sangat coz dah ada adik. Hehehe. Sian baby Rayyan. Tak boleh panggil baby dah sebab dah jadi abang so kena panggil abang long laa. 

Actually adik me dah overdue dari tarikh sebenar, so Jumaat tu dalam perkiraan maybe kena induce sebab takut baby lemas sebab lama kat perut. But tak sempat nak induce baby dah kuar. Baby takut mama dia sakit kut sebab tu dia kuar tanpa paksaan. Ngeee~ 

Ikut cerita my ma, adik me bersalin jap je. Jam 11 masuk labour room then 10 minutes after baby dah kuar. Sekejap jep kan? And adik me kata dia bersalin kali langsung tak dijahit. Wahhhh! Bestnya! Huhuhu. Makin lak buatkan me berdebar-debar even perjalanan me masih jauh. Dup dap! Dup dap!

Baby xde nama lagi. Still dalam perbincangan.
Sanggup me balik kampung hujung minggu lepas semata-mata nak tengok nephew me yang baru ni. Comel kan? Tapi baby asyik tido jep. Tak nak pandang muka aunty dia yang cute ni. Aunty dia kacau pun dia buat tak tau jep. :majuk

Tak sabar nak timang anak sendiri. Weee~
Ada bakat tak jadi ibu? Hehehe.



2 comments:

  1. tak de lah kecik sgt moon.ok lah tu.comels.moon tak lama ag.rara je tak tau bila =(

    ReplyDelete
  2. waaaa baby..comeyyx2..nak cubit pp leh x? :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan