Wednesday, February 8, 2012

# Life # Pengalaman

20 Weeks~



20 Weeks, Day 1
2nd Trimester
140 more days!

Baby Info

This week your baby's skin will become covered with a waxy-like substance called vernix which will protect his skin from becoming scratched or chapped.

Your baby also starting to produce meconium, the result of digestion, which will accumulate in his bowels and eventually pass during delivery or in his first diaper.

Body Info

You've officially reached the halfway point of your pregnancy! At this stage your uterus is even with your bellybutton and you may have gained 10 to 13 pounds. You'll likely have your second major ultrasound soon where your doctor will check on your baby's developement. If your baby cooperates you may even be able to determine the sex, if you choose to find out.







********************************************************

Semalam cuti sebab first time jumpa doktor kat KKIA pas peknen ni. Cuti sebab xtau berapa lama masa di amik untuk jumpa doktor.

Memula kena berklinik dulu baru proceed jumpa doktor. But semalam me sangat-sangat tak berpuas hati ngan layanan nurse and doktor kat KKIA tu. Semua kelam-kabut. Tau la ramai orang but tak perlu kut kelam-kabut cam tu. Bila cek pun, cam memain jep.

Doktor pun sama,, masa tengah scan tu, diam jep. Takkan la xde benda nak cakapkan. Me tanya jantina baby dah nampak ke belum,, boleh doktor tu diam. Lama baru dia btau yang kedudukan baby buat kita x dapat tengok jantina. Pas tu cara dia memang agak kasar. Terasa gak sakit kat perut masa dia scan tu tapi me diam jep. Tak kata apapun.

Dah tu pas scan, duduk la kan nak dengar penjelasan doktor but dia just cakap semua ok then suh me tunggu kat luar. What the fish! Sangat-sangat tak puas hati. Dah la first time jumpa. Me pun mati kutu nak tanya apa-apa kat doktor tu. 

Masa me scan kat swasta ari tu, bukan main peramah lagi doktor btau yang ni,, yang tu masa tengah scan. Beza betul ngan doktor KKIA ni. Bukan semua mungkin tapi dah buat me tawar hati nak datang next appointment. Huh!









p/s : berapa lama agaknya kita boleh buat next scan after scan yang semalam ea? Boleh buat dalam masa terdekat tak? Hurm,,,,


7 comments:

  1. Tu la bezanya ngan private kan?bkn kita ni nak berlagak, nak p kat private, tp layanan diorang mmg puas hati kan?mulut pn manis je, klu kat gomen ni kdg2 mulut tkde insurance taw..bkn semua, tp kebiasaanya la..huhu.That;s the fact, wut. huhu. Take care yer.

    ReplyDelete
  2. mesti x sabar nk buat scan 3D kan

    ReplyDelete
  3. @YaYaNsMuM:

    betul tu.. main hentam kromo jep.. asik2 ulang benda yang sama.. huhu..

    ReplyDelete
  4. @Phat:

    sangat2 x sabar phat.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. ich tu yg malas kalau g KK tu kan moon.sabar jelah.rara pon rasa nk beranak kat swasta je rasa.tpppp paham paham lah kan.xsanggup rasa nya nk menyakitkan hati sendiri dgn klinik ker ni.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, empunya Blogger.
    Jokeonsalo dengan sukacitanya menjemput kamu untuk menyertai "Kempen anti Valentine's Day" bersama jokeojeonsalo.blogspot.com

    Diharap agar kamu berkesudian untuk menyertai kempen ini. Berminat?

    Mari lihat cara-cara untuk menyertai kempen di http://jokeojeonsalo.blogspot.com/2012/02/kempen-anti-valentines-day.html

    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan