Saturday, February 18, 2012

# Life # Pengalaman

21 Weeks~




21 Weeks, Day 3
2nd Trimester
133 more days!






Baby Info 

As you baby's digestive system develops, s/he will begin to swallow amniotic fluid and absorb small amounts of sugar. However, most of your baby's nutrients are still delivered from the placenta.

Inside your uterus, while there's still room, your baby is actively moving around, kicking and flipping positions. You may be able to track patterns in her/is movement.

Body Info

For many women, this period marks the most comfortable stage of their pregnancy. Your first trimester discomforts have subsided and you've grown more accustomed to many of the changes in your body and you're finally beginning to enjoy that pregnancy "glow" you've been hearing about. Other welcome changes by some women are thicker hair, better skin condition, and increased breast size.

****************************************************

Weeee~ Sekarang ni baby sangat-sangat la aktif bergerak. Bila tengah berdiri pun terasa baby punya movement tu. Happynya hati bila dapat rasa something moving inside us. :)

Tapi yang tak boleh tahan tu if baby tendang pundi kencing. Serius rasa cam nak terkucil jep. Paling menyeksakan bila kita berada kat tempat yang susah nak jumpa toilet. Memang tak selesa. Hehehehe. Tapi me still dapat tahan la until sampai kat toilet. But ummi tak salahkan baby pun. Bukannya baby tau kan. Sayang baby ketat-ketat. Heee~

Semalam masa tengah baring tengok tv, terasa cam baby tengah pusing-pusing kat dalam tu. Me pun letaklah remote astro atas perut. Hehehe. Excited bila tengok remote tu gerak-gerak. Aktifnya baby ummi ni. Suka-suka 


Skang ni me tido pun pegang perut. Bila rasa baby movement tu, rasa tenang jep nak tido. Memang sampai terlelap tangan me melekap kat perut. Teruja sangat nak tunggu kelahiran baby.






p/s : Next weekend jumpa hubby. First time hubby akan rasa baby gerak. Mesti ayah excited kan baby? ♥ 


3 comments:

  1. Aaaa, seronoknya dia mkin aktif gerak. Tengok remote gerak? Wahhh. Mesti best kan. Ahaha. Semoga perjalanan umi moon ke sini diberkati allah dan selamat. Mesti seronok sbb da lama tk jumpa hubby. Kehkeh. ^^

    ReplyDelete
  2. Aaaa, seronoknya dia mkin aktif gerak. Tengok remote gerak? Wahhh. Mesti best kan. Ahaha. Semoga perjalanan umi moon ke sini diberkati allah dan selamat. Mesti seronok sbb da lama tk jumpa hubby. Kehkeh. ^^

    ReplyDelete
  3. seronoknya ! Cepat la kluar baby. Aunty ily nk jmpe ni. Nk gomol2. Wee. Sonoknyaa! Nanti jmpe ayah dia mesti dia lg aktif. Huhu. Smoga slamat sentiasa umi moon !

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan