Wednesday, February 22, 2012

# Life

Adakah Anda Suami Yang Bertanggungjawab?



Semalam ex-schoolmate me ada share satu status yang betul-betul buat darah me menggelegak. Marah sangat-sangat ngan suami-suami yang macam ni.


Sampai hati suami dia buat macam tu kat wife dia yang nak menunggu masa untuk bersalin tu. Takde terlintas ka di fikiran si suami if tiba-tiba si isteri terbersalin masa tengah cari kereta tu? Huhuhu. 

Betapa si isteri tabah untuk melayan kerenah si suami yang tak bertanggungjawab tu. Janganlah menggunakan hak sebagai suami tu untuk mendera si isteri. Ok! For me ini adalah satu penderaan. Ada yang tak setuju? Abaikan~

Pas a few minutes, kawan me pun balas lagi kat status tu..


Adoi la!!! Apa punya suami macam ni? Biarpun muslim atau bukan, dia tak sepatutnya berkelakuan macam ni. 15 minit bagi seorang perempuan yang nak bersalin tu adalah satu tempoh masa yang panjang. Macam-macam boleh jadi kat tengah jalan.

Me betul-betul tak boleh bertoleransi dengan suami-suami yang berada dalam golongan ni.

Sabar Moon... Sabar...








2 comments:

  1. Kalau dah begitu caranya, eloklah hidup seorang diri dari menjadi isteri kepada suami yang tak layak....

    ReplyDelete
  2. kalo dah mabuk gitu la gamak nya bini nk bersalin pun mcm x de apa berlaku

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan