Monday, February 20, 2012

Bila KKIA Penuh~

Label :


Isnin kembali lagi. Alhamdulillah kerana masih berpeluang untuk berada disini pada hari ini. :)








Actually lama dah nak up sal entry kali ni. Bukannya penting pun, just a bit rasa tidak puas hati me sebagai bakal ibu bila ke KKIA (Klinik Kesihatan Ibu Dan Anak). Apa yang dapat me perhatikan selama me berklinik d KK, ada certain bakal ibu yang membawa hampir ke semua ahli keluarga diorang ke KKIA. Bagi yang bawa husband tu, me tak boleh nak bisinglah kan sebab itu part of tanggungjawab suami.

Bukan setakat ibu malah adik beradik and saudara sepupu sepapat pun diangkut ke KKIA. Wow! Sangat-sangatlah kagum ngan ikatan kekeluargaan mereka ni. Tapi yang buat me agak tak puas hati bila mereka yang tak sepatutnya ni yang memenuhkan kerusi-kerusi kat KKIA tu. Bagi bakal ibu pula terpaksa berdiri sementara menunggu giliran untuk berklinik. Apakah?

Agak-agak la der. KKIA pun jadi sesak ngan kehadiran mereka, mereka ni. Bukan nak halang dari ikut tapi bagilah peluang bakal ibu tu duduk. Dah la nak menunggu giliran tu bukannya sekejap. 

Apa agaknya korang akan buat bila hal macam tu jadi kat anak korang pula? Hurm,, sama-samalah fikir yee..~






p/s : 5 kali berklinik,, 4 kali merasa pengalaman macam ni.. Fuh! Sabar jep laaa~







3 comments :

Phat said...

ini mmg selalu jadi..masa amik BR1M pun gitu jugak hehe..ramai org yg bukan sptt nya berada kat situ

mOoN said...

@Phat:

huhu,, tu la pasal phat.. ramai kut orang yang cam tu.. xde toleransi betul la..

miss ct said...

Assalamualaikum kak munirah..

apa salahnya bagi ibu mengandung duduk kan..senang je kak munirah.. rasa2 akak nampak ada remaja2 yg sdg duduk, minta simpati kat dia kata nak duduk.. buat2lah sakit pinggang ke...hehehe..try lah buat..mana tau dpt duduk ke..silap2 suami akak pun dpt duduk gak =)

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR IT'S TRULY ME! | DESIGN BY KAY SBK