Saturday, February 25, 2012

# AirAsia # Life

Cerita Semalam









Salam sabtu semua warga dunia!! :) Alhamdulillah syukur pada ALLAH s.w.t kerana masih memberi peluang pada kita untuk bersama-sama menempuhi hari ni.

Sekarang ni me ada kat umah hubby. Weeee~ Happynya! Tapi hari ni hubby kena kerja sebab terlibat dengan pendaftaran pelajar. So, after keja baru dapat luangkan masa bersama.

Semalam me tiba di KLIA Terminal LCCT lebih kurang jam 11.45pm. Flight delay more than 1 hours and 30 minutes! Sungguh penat. Pinggang pun sampai sakit-sakit. Huhu. But syukur sebab selepas tu perjalanan memang dipermudahkan. Hubby sempat join team kawan dia main paint ball sementara menunggu tu. Hehe.

Masa tunggu untuk boarding tu, perut memang lapar giler. Tapi me just beli cookies kat famous amos untuk cover lapar tu sebab me ada amik pre-booked meal masa tempah tiket ari tu. Ala, sandwiches jep pun. Tapi nak tau, sandwiches tu memang besar and tebal. Isi memang mantap. Dengan fresh vegies lagi. Masa nak makan tu memang me buka mulut ke tahap paling maksimum baru dapa gigit. Hahaha. First slices memang excited nak habiskan but masuk 2nd x larat dah. Wahahaha. Kenyang der.

But me memang agak tak berpuas hati la dengan boarding time AirAsia ni. Yang lain ok me boleh terima but masalah delay ni rasanya tak pernah selesai. Suppose management AirAsia peka dengan hal ni. Bukan amik berat pasal marketing jep.

Terfikir juga nak curang ngan AirAsia pas ni. Tak kisah la tiket MAS tu mahal ke yang penting tak delay sampai kebas punggung menunggu. Seyesly, selama me travel with AirAsia, hanya beberapa kali jep diorang depart on time. Most of it, delay! Hurm,,

Ok lah. Time to have my lunch. Nak tunggu hubby but hubby balik lewat kut ari ni so terpaksa lunch sorang-sorang. Tak kisah arr yang penting malam nanti dinner sekali. Weeeee~












p/s : masa tunggu boarding semalam, 2 kali me terjumpa dengan orang insurans. Fuh!! Dengar diorang punya bebelan tu, tambah penat lak. Hukhukhuk.












2 comments:

  1. Tahniah Umi Moon jumpa hubby tersayang akhirnya setelah lama tak jumpa. Dah scan nanti gitau cl tau :syg

    ReplyDelete
  2. 4D nampak jelas sikit. Mesti rasa happy nampak your baby.

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan