Tuesday, February 14, 2012

# Life # Pengalaman

Kicap Itu Hitam

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Ada sebulan tak me tak update? Tak de yang kisah pun agaknya kan? Ok la.. Bye!

Hakhak.. Takde maknanya nak majuk bagai.. Lama dah nak up entry ni sebenarnya tapi masa tu yang agak terhad. Terpaksa la me up entry by blogger droid jep. Tak best sangat nak menaip panjang guna hp ni. Kang ada typo tak pasan lak. =.=






Ok,, sebelum apa2, me nak share 1 perbualan yang me dengar sendiri last weekend kat satu butik. Perbualan sesama staf kat butik tu ar.

A : Ko jangan marah2 bah. Nanti kuar anakmu terus marah2 juga.

B : Nda kan la macam tu.

A : Ko tengok jak anakku yang sulung tu. Masa aku mengandung dulu, aku kan suka minum kopi. Pagi petang siang malam aku minum kopi. Suamiku suh minum susu pun aku nda mau. Last2 suamiku yang minum.

B : Itu bukan sebab ko minum kopi. Itu sebab ko mang hitam.

Arrr... Seyes masa tu terlepas lak ketawa me. Hahahaha. Sori la. Siapa la yang suh diorang wat lawak cam tu. But,, me terfikir gak, betul ea macam tu?

Sebab me ni suka sangat ngan kicap. Takkanlah me makan kicap, anak me kuar nanti pun gelap? Huhu. Takkanlah kut? If cam tu,, nak anak putih,, hari2 kena minum susu la ea?

Tapi me tak percaya gak ar ngan semua tu. Itu kan takdir ALLAH. Tapi yang me tau, benda2 macam tu semuanya diwarisi dari gen si ayah dan si ibu kan? Betul tak?

Baby me nanti maybe akan mewarisi kulit ayah dia yg putih. Me ni bukan la gelap cuma tak putih jep. Hahaha. Sawo matang ok! :p

p/s : baby semakin aktif bergerak. Tak sabar nak peluk dia. Rasa rindu sangat even baby everyday ngan me. Hehe.

Published with Blogger-droid v2.0.1

2 comments:

  1. alaa kak moon..x smtinya suka mkn kicap anak pun hitam..jan pcaya laa..
    hohoho

    p/s:adik awan pun suka mkn kicap even mkn maggi pun letak kicap..tp anak dia fuhhhh gebu n putih..hehe

    ReplyDelete
  2. a'ah bab mkn kicap or kopi tuh mmg selalu sgt org tegur...tp kalu ikut kajian ibu dan ayah mewarisi gen kepada si anak...so baik kita mkn ala kadar jek...jgn percaya sgt benda pelik2 nih...ehehhe ehehhe best aayt last moon " rasa nak peluk baby wpun baby sentiasa ada di sisi " Me too moon :D

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan