Thursday, March 29, 2012

28 Weeks~







Baby Info

Your baby's brain has developed more tissue and has formed grooves on the surface. It's likely your baby has developed a more regular sleep schedule in 20 to 30 minutes intervals. 

If you having a boy, his testes are migrating into his scrotum. If you're having a girl, the clitoris is beginning to form.

Body info

This common time to find out how your baby is positioned (presented), whether it's head first, feet first (breech), or sideways. Even still, in the next month your baby may still change positions.

**********************************************
Berat badan semakin hari semakin meningkat. Pipi makin tembam. Selera makan? Jangan tanya.. Hahahaha. Baby pun alhamdulillah makin dan semakin aktof pergerakannya. Kadang-kadang ketawa sendiri bila baby tendang-tendang kat bahagian pinggang. Geli you! :D

Bila baby tengah main then terkena kat tulang rusuk, rasa cam sebu sikit but ummi faham yang baby tengah excited dalam tu. Ummi pun excited sayang! Weeee~

Dah start sindrom tak selesa tido malam. Mengiring ke kanan tak selesa, mengiring ke kiri tak selesa, apalagi tido menelentang. Sesak nafas. Huhuhu. Kesian jugak kat baby bila kita tak cukup tido. Mesti baby pun ikut letih.
 
Apapun,, doakan me and baby selamat sentiasa ea.


3 comments:

  1. hmmm sonok nya.xsbr nk rasa pengalaman tu lak.

    ReplyDelete
  2. @Cikpuan rara:

    x lama lagi tu rara... :) best sangat..

    ReplyDelete
  3. Wahhhh dah 28 weeks!:)
    semoga dipermudahkan...:)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan