Wednesday, March 7, 2012

Anak Pertama Ketika Berumur 13 Tahun

Label :

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.


Hari ni me amik cuti semata-mata sebab nak berklinik. Bukan apa, malas nak terkejar-kejar balik ke ofis pas klinik.


Even taklah ramai sangat orang kat klinik ari ni but agak lambat juga sementara menunggu giliran. Sampai ada sorang kakak tu masuk dalam bilik nurse tanya if lambat lagi ke giliran dia. Nurse suh tunggu but dia dah agak panas punggung juga nak tunggu. Her baby pun meragam tak tentu. Panas kut. Cian kat baby. Huhu.


Masa berklinik tu, masuk sekali 2 orang dalam bilik. And yang kakak sorang ni siap diinterview macam-macam oleh nurse tu. Antara yang me dengar, ibu muda tu kata, umur dia tahun ni 27y dan dia mengandungkan anak ketujuh. Anak pertama dia dilahirkan pada tahun 1998 which is masa tu umur dia baru 13y. Wow!! Memang sangat-sangat muda. Me pun terkejut jugak.


But dia kata, dia terpaksa serahkan anak kedua dia pada orang lain sebab dia tak mampu nak tanggung mereka. Huhu. Me sangat kesian ngan mereka yang terpaksa berpisah ngan anak-anak sebab tidak mampu. But for sure itu tindakan yang lebih baik daripada di buang atau di biarkan di tepi-tepi jalan.



Tapi 13y? So the very young. Huhu. Me masa umur 13y tu tak terlintas pun lagi pasal kahwin apalagi pasal anak. Still dalam mood main polis sentri dengan kawan-kawan. Hahaha.

P/s : alhamdulillah, baby membesar dengan sihat.


Published with Blogger-droid v2.0.1

2 comments:

Jahidih Saili said...

wah..mudanya dia kawin kak...

Phat said...

gila betul..mcm zaman dulu2 lak

Bloggers Chat Room

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR IT'S TRULY ME! | DESIGN BY KAY SBK