Saturday, March 3, 2012

# Bedak Cina # Bedak Mayat

Bedak Mayat




Kenal tak bedak ni? Dulu masa sekolah menengah, pakai bedak ni jep ke sekolah. Ala, zaman tu budak sekolah menengah pun baru nak mengenal benda-benda ni semua. Zaman sekarang ni,, budak taska pun kenal maskara segala. Huhuhu.

Kitorang panggil bedak ni bedak mayat masa kat asrama dulu. Kenapa? Sebab ada kawan tu kata, bedak ni untuk orang cina bedakkan mayat. Kitorang pun percaya jep la. Tapi still pakai u know. Hahaha. Best apa pakai bedak ni. Sejuk jep. Muka pun bersih. Takde kesan jerawat langsung. Kehkehkeh.

Mula-mula pakai krim muka Fair&Lovely dulu baru tempek bedak ni. Best! Best! Fair&Lovely jep la yang kitorang mampu. Kitorang sekolah dulu budget RM5 jep seminggu. :)

Yang tu pun kitorang kongsi 1 dorm pakai. Hehehe. 






So, Jumaat lepas me pun try ar cari bedak ni. Cari kat kedai kosmetik biasa jep mesti ada. If kedai kosmetik kat pasaraya tu rasanya memang takkan jumpa pun benda ni. Hoho. Bila jumpa, mak oi! Mahal dah bedak ni sekarang. Dulu Rm1.00 jep. Sekarang dah jadi RM2.20. 

Tapi me beli gak la. Taklah pakai pegi keja pun. Just tepek memalam as bedak sejuk. :) Macam tak puas nak pakai sebab bedak ni wangi. Hehehe.

Korang pun try la pakai. Campur dengan Sari Air Mawar Mustika Ratu. Nyaman wooo ~~















1 comment:

  1. ooo..ingat lagi bedak ni..dulu2 remaja ada gak pakai...waktu kecik dulu ada nampak mak pakai...agaknya itu yang dia mampu pakai tika tu..

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan