Wednesday, March 14, 2012

# Life

Dulu Ditanam Sekarang Dibuang!




Dulu : 
Bayi dikubur hidup-hidup kerana tak mampu nak sara.

Sekarang : 
Bayi dibuang hidup-hidup kerana taknak bertanggungjawab.

Huhu.. Semalam my pa cerita kat me, dulu masa zaman diorang hidup susah, ada bayi yang baru lahir dikubur hidup-hidup sebab tak mampu nak sara. Nenek me pernah selamatkan sorang bayi dari ditanam even waktu tu umur nenek baru 12tahun. So, nenek yang jaga bayi tu hinggalah dia besar. Even nenek bukan orang yang berduit masa tu, nenek sanggup jaga. Now,, bayi yang dijaga tu selalu berterima kasih pada nenek sebab menjaga dia. Dia berhutang nyawa dengan nenek. 

Me sebak dengar bila my pa cerita macam tu. Tak sangka pula ada benda macam tu zaman dulu. :(














1 comment:

  1. nape la nk buat cmtu kat anugetah Tuhan kan?sayu pulak

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan