Friday, March 2, 2012

# Life # Peraturan

Peraturan Tetap Peraturan



Hurm,, ramai rasanya yang tak puas hati dengan staf-staf Perpustakaan UiTM Sabah kan? Sejak akhir-akhir ni,, rules kat dalam library memang dipandang serius. Rasanya even kat luar library pun selalu diingatkan pasal peraturan-peraturan UiTM kan?

Tadi me baru jep tangkap student yang cuba menyeludup masuk makanan kat dalam library. Sebenarnya,, semua jenis makanan adalah dilarang sama sekali di bawa masuk ke dalam library. Rasanya waktu pendaftaran tu, pada slot taklimat library pun sudah diterangkan semua tentang peraturan? So,, why don't U as a student try untuk stick to the rules. 

Takkan bila nama dah dicatit dalam buku disiplin pelajar baru nak salahkan orang tu,, orang ni sedangkan diri sendiri yang sebenarnya salah. Come on la. Dah nama pun student Universiti kan. Takkan peraturan simple macam tu pun tak boleh nak patuhi. Nasib baek la sistem kompaun tak dilaksanakan lagi. If tak,, lagi melenting agaknya korang kan?

Antara makanan yang cuba diseludup
Kejam? Tak boleh nak kata la dik. 

Kata Jejaka Terhangat , 'rules are meant to be broken' but if ditangkap and didenda, jangan salahkan orang lain. Diri sendiri yang berani nak amik risiko tu kan? So, berani buat berani la tanggung. Sebab if di pihak staf biarkan benda tu berlaku maka yang tindakan akan kena pada staf pula.

Maybe library lain boleh bawa makanan or minuman but lain padang lain belalangnya, lain tempat lain la peraturannya. So, tak payah nak banding-bandingkan sangat. 
















5 comments:

  1. uitm melaka sempoi ..tempat aku dating dolu dolu hehehe

    ReplyDelete
  2. @Phat:

    amboi.. tempat detim yee phat.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. mak aih..itu nak gi library ke nak pergi berkelah? siap chipsmore bagai...hahahaha...nak tergelak pun ada...kitaorang dulu bawa gula2 jer

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan