Thursday, April 12, 2012

30 Weeks~

Label :




Baby Info

As your baby continues to practice breathing you may notice a bout of the hiccups. Many mom's have described this feeling as a series of small twitches.

Body Info

With only ten weeks to go, you may wonder how much more your uterus will grow. By this time you may have gained anywhere from 25-35 pounds, depending on your pre-pregnancy weight, and you will continue to gain about a pound a week.

And for many women, as your due date approaches, it's common and very normal time to feel more emotional than usual. You'll experiance more frequent mood swings, and very likely some anxiety over the coming baby and the new responsibilities that lie ahead.


********************************************************

Weeeee~ Dah 2 minggu rasanya tak update. Bukan apa, pas hubby datang hari tu, mood untuk update blog langsung hilang. Mana lagi nak habiskan masa dengan hubby. Pas tu bila hubby dah balik, rasa mood cam down jep. Yelah. Dahlah jumpa sebulan sekali pun susah. Sepanjang me pregnant ni, baru 4 kali berpeluang jumpa hubby. Sedihnya. 

Baru-baru ni masa jumpa pun hubby terkejut sebab perut dah besar. Yelah, last jumpa ari tu baru masuk 22 minggu. Bila jumpa baru ni dah masuk 29 minggu. Lama tu tak jumpa.

Baby skang memang sangat-sangat aktif. Orang kata, pada masa 7 bulan ke 8 bulan ni, selagi ada ruang baby akan terus aktif bermain. Dah nak masuk 9 bulan nanti,, ruang untuk baby dah kurang so mom-to-be akan rasa less movement dari baby. 

Tapi seyes,, sekarang ni sepanjang hari baby akan berpusing-pusing. Kadang-kadang bila dia tendang bahagian pinggang, memang me boleh gelak la. Hahaha. Bila baby tendang kena tulang rusuk, adoi! Sebu giler. Huhuhu. 


4 comments :

mynameismy said...

sedihnye suami jauh..T__T

moga tabah ye.. n dipermudahkan...:)

mOoN said...

@mynameismy:

insyaALLAH sis.. baby penguat semangat.. :)

Cikpuan rara said...

best nya.rasa x sbr sgt nk tgu tyme tu.

With Julia said...

hi my dear moon....
lama betul x dgr citer u kan...wahh dah 30 weeks eh...julia baru 20 weeks so beza kita 10 weekss...yeppiii...wahh dah ciap tendang2 eh...ju pun rasa sikit2 lah dia tendang tp x kuat sgt2...bab ketuk2 pewot tuh favourite dia ehehhehehe :P kelakar gak bila dia main sorang2 dlm pwot tuh xd sapa nak layan...kekekke. Moon betul ckp moon, zuriat lah penguat semangat ibu mcm moon...moon kena kuat semangat ye baru bb senantiasa happy dan cantik mcm moon...rindu kt moon lah muahhhhhhh :D

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR IT'S TRULY ME! | DESIGN BY KAY SBK