Friday, May 25, 2012

# Life # Pengalaman

Baby Nak Panggil Apa?










Semalam ada terbaca kat entry cikpuanrara mengenai panggilan untuk parents bila baby dah lahir nanti. Hehehe. 

Me ngan en.abg pun awal-awal dah bincang pasal perkara ni. Sebelum me peknen pun dah start gaduh-gaduh manja. Hahaha. Excited kut. 

Mula-mula kononnya me nak baby panggil kitorang mummy dan daddy. Bila tengok my lil cousin panggil parents dia cam tu, nampak comel sangat. Lagi-lagi bila dah pandai speaking. Geramnya!! So,, bila imagine baby panggil cam tu,, rasa cam comel sangat. Tapi en.abg kata cam tak sesuai sebab omputih sangat. But me tetap juga nak panggilan tu tapi bila en.abg dah start dengan hujah-hujah dia,, mengalah juga akhirnya me. Hehehe.

Pas tu en.abg cadangkan panggilan ibu untuk me dan ayah untuk dia but me pulak yang tak berkenan. Kenapa? Entahlah. En.abg kata, kan comel bila baby panggil macam tu nanti. Me tetap taknak. 

Fikir punya fikir,, akhirnya me decide biar baby panggil ummi dan ayah. Hehehe. Bab-bab ni pun nak demand jugak kan. En.abg pun setuju. 

Kata en.abg,, sekurang-kurangnya taklah omputih sangat anak kita nanti. Hahahaha. 


6 comments:

  1. Samalah ehhehe gado gak dok pilih nama panggilan utk mum dan dad to be neh...
    So dah decide...Ummi dan Walid...insyaAllah :)mcm arab pun ada kekkeke

    ReplyDelete
  2. Samalah ehhehe gado gak dok pilih nama panggilan utk mum dan dad to be neh...
    So dah decide...Ummi dan Walid...insyaAllah :)mcm arab pun ada kekkeke

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan