Monday, May 14, 2012

# Kelengkapan Baby # Life

Persediaan Menyambut Kehadiran Baby








Selamat hari Isnin semua. Dalam entry kali ni,, me nak sharekan barang-barang yang me dah beli untuk persediaan baby lahir nanti. Actually, entry ni dah lama ada dalam draf cuma tak habis type jep. Hehehe.

Kelengkapan Baby
  1. Baju lengan pendek dan lengan panjang
  2. Seluar pendek dan seluar panjang
  3. Sarung tangan dan sarung kaki
  4. Topi
  5. Lampin (2 dozen)
  6. Sapu tangan
  7. Kain bedung
  8. Barut baby
  9. Tuala mandi
  10. Beg baby
  11. Bakul baby
  12. Tilam dan bantal baby
  13. Botol susu (Avent)
Mandian Baby
  1. Sabun
  2. Syampoo
  3. Losyen
  4. Bedak
  5. Cotton Bud
Kelengkapan Lain
  1. Baby oil
  2. Wet tissue
  3. Minyak telon
  4. Pencuci baju baby





Setakat ni itu jep yang penting me rasa. Hurm,, baju me beli 10 pasang and rompers 4 helai (2 helai pemberian adik). Kelengkapan baby tu me beli dalam jumlah yang sikit dulu. Baby dah lahir nanti baru me belikan lagi. 



p/s : Petua nak beli baju baby, untuk newborn size, beli 3 or 4 pasang jep sebab baby cepat membesar.  

6 comments:

  1. @Cikpuan rara:

    hehe.. tu la pasal yunk.. nervous ni.. :)

    ReplyDelete
  2. waa....bestnyr mummy moon kita ne...lengkap sgala keperluan utk menymbut bayi..alololo comeyy gitu..

    dup dap..dup dap...x lma lagi bergelar ibu...tggu hari je ann kak moon :P

    ReplyDelete
  3. @Awan Nano:

    memang dup dap dup dap je skang ni awan.. hehehe.. doakan akak and baby tau.. :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan