Friday, May 25, 2012

# Life # Syawal

Warna Tema Raya Tahun Ni ..... ~











Sekarang ni sibuk usha-usha baju kurung online. Persediaan raya la kononnya. Hehehe. Nak hantar kain kat tailor tapi sedikit malas nak jalan cari kain kat kedai. Bukan apa,, susah sikit nak berkenan ngan kain-kain yang ada kat pasaran. 

Lagi pula,, beli kain plus upah jahit lebih kurang je kut dengan baju yang kita beli ready made tu. Yeker? Me main agak je. Hehehe. Baju me and en.abg dah beli. Tahun ni rasa nak pakai kaler pink! Ahahaha. Actually en.abg kata kaler pink tak menyerlah so kena cari kaler lain but me tetap nak kaler pink. 


So,, diam-diam me dah pun beli baju kaler tu. Tapi en.abg tak tau lagi. So,, kira nak surprisekan dia pagi raya nanti. Hahaha. Jahatnya I. If ada rezeki lebih, me belikan la kaler yang en.abg nak tu. InsyaALLAH. :)

En.abg kata pakai je baju raya last year tapi me taknak. Baju last year tu boleh pakai masa raya kedua. Baju tahun ni,, nak pakai kaler lain la pula. Bukan apa,, actually me tak berkenan sangat ngan kaler purple ni. Sebab? Hurm,, xde sebab yang khusus pun. :p

Hehehe. Rejab pun baru mengangkat tirai dah sibuk nak fikir Syawal lak kan. Ahaks! Saja nak readykan awal. Nanti dah bersalin, nak sibukkan diri ngan baby pulak dah. Baby dah lahir nanti baru shopping baju raya untuk baby lak. :)

Beli awal-awal ni dengan harapan size sebelum peknen dengan size selepas bersalin nanti still sama. Hahahaha.


Tahun ni baju raya korang kaler apa?

1 comment:

  1. Sonok yer shoping raya awal...betul tuh dear coz kita neh x lama lagi nak bersalin so kena wat persiapan awal2...xnak last minit nanti menyesal...ehehhe julia pun dah mula usya baju raya kami berdua dan baby...sbb dah tau jantina kan senang buleh beli awal2

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan