Sunday, July 22, 2012

# Life # Petua

Salah Satu Kegunaan Kacang Hijau







Baru pas makan bubur kacang hijau. Alhamdulillah kenyang. :D

Dulu masa me kecik-kecik,, me memang anti sangat ngan bubur ni but ntah acane tiba-tiba me boleh suka lak. Tak ingat sejarah hidup yang ni. Hukhukhuk. 


Nak share something sal kacang hijau ni. Ni pun me dapat dari kawan. Nak kata betul,, me pun tak pasti sebab me tak amalkan pun. Tips ni untuk bakal-bakal ibu yang sedang pregnant dan bakal pregnant. :)

Dari maklumat yang me dapat,, kawan me kata, petua nak lebatkan rambut baby (masa baby still dalam perut) ialah dengan mengamalkan makan kacang hijau. Tak kira la bubur kacang hijau ke,, kuih kacang hijau ke. Yang penting ada kaitan ngan kacang hijau.

Tak penah dengar? Me pun baru tau gak sal petua ni. :p

Me memang jarang kut makan kacang hijau masa pregnant ari tu but baby Aisya lahir rambut lebat gak. Hehe. 

Tapi apa salahnya if ada yang nak mencuba kan? Kacang hijau ni tak la memudaratkan kesihatan pun. :)

3 comments:

  1. ok nanti suh wife aku makan hehe

    ReplyDelete
  2. weeee best yer amam bubur kacang..nanti nak amalkanlah...:)

    ReplyDelete
  3. ngeee gamaknye dni hari ni kena beli gak bubur kacang ijau. terliur kaw2 dah ni :D

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan