Tuesday, July 24, 2012

# baby # Life

Sebulan Sudah =D




24 July 2012 dah genap sebulan baby Aisya. Weeee~ x sangka pulak. Hehehe. Rasa macam cepat je masa berlalu.

Dah sebulan ni maka wajib la baby Aisya berklinik. :)

Actually appointment me pagi tadi but me pegi petang setelah dipengaruhi oleh adik me. Diorang kata petang tak ramai orang so me pun yang memang agak malas nak bersesak kat klinik terus kata "Ok. Pegi petang nanti la." Dalam hati risau jugak if nurse tanya asal x datang pagi coz masa diorang lawat umah ari tu, iya2 me kata me nak datang pagi. Sib baik la diorang xtanya apa-apa pun. :p

Masa amik nombor tu, nurse suh me amik kencing and darah. Cuak jap sebab if me ke tandas, siapa nak pegang Aisya. Yelah, nama pun baru 1st time kan. If me tau, memang me bawa kencing siap-siap dari umah. Senang keja. Hurm,,,...

And sekali lagi bernasib baik sebab adik me keja kat kesihatan jugak. Call dia minta dia tolong pegangkan Aisya jap. :p

3 kali jugak la me amik nombor. 1st untuk makmal, 2nd untuk check up Aisya then 3hd untuk jumpa doktor. Huhuhu.

Masa check up Aisya tu, nurse btau nak cucuk dos ke-2 hepatitis B. Me usap-usap kepala Aisya sambil pesan "Aisya, kejap lagi nurse nak jarum. Aisya jangan nangis tau. Anak umi dan ayah ni kuat kan." Pas tu cium dahi dia.

Alhamdulillah. Masa cucuk tu Aisya cuma jerit kejap je. Me dah lega sangat-sangat. Risau juga if Aisya meragam. 

Berat Aisya tak naik lagi. Still 4.2kg dengan panjang badan 56cm. :)

Next month kena cucuk lagi. But masa tu, insyaALLAH ada en.abg temankan. :)

p/s : ala,, baru me pasan yang me xde lagi pic berdua ngan Aisya. Hurm,,,...

2 comments:

  1. alhadmulilah...dah genap sebulan ye baby aisya..yeppi...nanti amiklah pic ngan bb aisya...nak tgk ikut muka shapa dak tomey tuh...julia doakan semoga dear and baby happy always :)

    p/s dh hbs pantang ke belum dear?

    ReplyDelete
  2. cepatnya masa berlalu, kan... :) dni lak berdebar tunggu saat nak bersalin hehe

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan