Sunday, August 12, 2012

Bila Baby Aisya Meraung

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Lama kut tak update. Hehe. Bukan apa, sejak2 ada baby ni rasa cam xde mood jep nak update. Bukannya xde idea cuma ntah la. Hehe.

Lagi beberapa hari kita akan menyambut Syawal.
Alhamdulillah kerana ALLAH masih beri kita peluang untuk terus bernafas di hari ini. Masih berpeluang untuk kita menunaikan ibadah puasa tahun ni.

A few days ago, pas mandi, Aisya asyik nangis je. Bukan nangis yang slow-slow tu tau tapi nangis tahap high volume yang paling kuat. Masa tu rasa nervous sangat. Yelah, 1st time Aisya buat perangai macam tu. Adik me kata maybe sebab dia x selesa kembung perut. Agaknya la kut sebab memang me pasan yang perut Aisya kembung. Sian dia. Kita ni yang dah besar pun x selesa bila perut kembung apalagi baby cam Aisya.

My ma yang tolong gosokkan perut and dodoikan Aisya malam tu. Nak harapkan me, memang tak boleh la kut sebab me pun ikut Aisya nangis sama. Kesian dengar dia jerit-jerit nangis. Huhu.

Even skang ni still ada sikit angin kat perut Aisya, alhamdulillah dia x meragam sangat dah.

Malam tu memang tak lena me tido. Jap-jap bangun then gosok perut Aisya. Bila dia da start kentut-kentut tu kira ok la. Tu tandanya angin kat perut dia dah kurang sikit demi sikit.

Apa yang me makan hingga sebabkan perut Aisya berangin agaknya ea? Xde lak me makan makanan yang berangin. Nasi + sup ayam jep kut. Hurm,,

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 comments:

  1. Baby aisya x cihat yeee sbb tuh dia meraung2...ciannn baby...harap baby aisya cpt pulih ye...byk cabaran nak jd mummy kan moon...moga Allah permudahkan :)

    ReplyDelete
  2. mncbr kan jd mummy.. nak jgk mrase pngaman tu..heeee

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan