Tuesday, September 25, 2012

Kami Sayang Bapa \(^^)/





sumber : Facebook

Dia seorang yang sangat tegas terhadap anak-anaknya. Ingat masa kecik-kecik dulu,, rotan atau penampar tu perkara biasa bagi kami adik beradik. Cuma adik yang bongsu ni je kut tak sempat merasa semua tu. Huhuhu. Dulu dalam hati selalu bisik,, "untungnya adik sebab x sempat merasa time bapa garang dulu." 



But sebenarnya betapa ruginya adik sebab tak merasa betapa 'kasih sayang' yang bapa curahkan pada ketika itu membuatkan kami tau untuk menilai sesuatu dengan lebih baik. Hurm,, ..

Dia sangat protective and tegas lebih-lebih lagi kepada anak perempuannya. Tapi dia tak pernah melarang kami dari membuat pilihan sendiri. Ingat masa me nak kahwin ari tu,, bapa la yang beriya-iya suruh me fikir semasak-masaknya kerana if boleh,, dia tak mau me jauh dari keluarga. Huhuhu. 

Apa tidaknya,, sejak sekolah menengah me sudah mula hidup jauh dari family.

Apapun,, me faham kini yang cara bapa memanjakan kami tidak sama dengan cara ayah orang lain memanjakan anak mereka. 


1 comment:

  1. ayah phat pun garang dulu..tu pasal phat ni kira jd org gak la kalo x x taula

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan