Thursday, September 27, 2012

# Life

Minggu Yang...Yang.. Bzzzz!! | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Sumber : Google

Minggu ni sangat-sangat mencabar bagi me. Huhuhu. Mungkin bukan minggu ni saja but minggu-minggu and hari-hari akan datang pun akan jadi sangat mencabar. Pening kepala bila me fikirkan. Serabut sangat rasanya.

Bukan setakat pening. Rasanya dah masuk tahap stress yang teramat ni. Tunggu nak pengsan jep lagi kut. Hukhukhuk. Bukan kita kata nak tolak takdir yang ALLAH tetapkan. Tidak sama sekali! Cuma kadang-kadang apa yang datang tu tak terduga dek akal dan tanpa persediaan.

Sumber : Google
And sedih sangat sebab ada antara mereka yang macam tak faham situasi dan keadaan me skang ni. Suka-suki jep nak kata macam-macam. Try to put yourself in my shoes. Jangan ada penambahan or ada yang terkurang. Just feel exactly apa yang me rasa sekang. Hukhukhuk.

Sumber : Google
Paling menyedihkan bila ada antara mereka, mereka dan mereka tu kawan-kawan me sendiri. Me cari diorang just untuk meluahkan apa yang me hadapi ni. Dengan harapan mereka faham sebab they admit yang diorang tu kawan me. But what did i get back? Bukan nasihat or apa-apa but ntah la. Me sangat tak suka diorang compare me dengan orang lain yang memang takkan berdepan ngan masalah macam me ni. Hurm,,.. 

Nak jep me cakap apa yang terbuku di hati masa tu but biarlah. Even diorang macam tu,, me still tak bersedia kehilangan diorang sebagai kawan me. Kenapa? Coz i love my friend. 

Terkadang ALLAH menurunkan ujian menyuruh hamba-NYA mencari istiqamah dalam ibadah. Namun kadangkala kita pula menyalahkan takdir. Maha Besar ALLAH dan sangat halus pengetahuannya. Ingatlah,, tidaklah ALLAH menurunkan ujian melainkan kamu mampu menghadapinya.
Me cuba untuk bertahan dan bersabar. Mungkin ada yang tersirat ALLAH sembunyikan di sebalik semua yang tersurat ni. 

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan