Monday, October 1, 2012

Don't Be A Trash! | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hujan yang turun bagaikan mutiara.. Dan sejuk di opis pun bergandaaa~ Sejuk banget deh. Nak menaip pun rasa jari cam beku jep. Ni if panaskan comfirm cair ni. Ekekeke.

Entry ni sebenarnya dah lama me nak update. Sebelum tunang ari tu lagi. Phewwww!! Lama dah tu. Sampai dah bersalin me baru teringat balik. Itu pun pas sekali lagi mengalami pengalaman yang sama. Huhuhu.

Sebenarnya me tak teruja sangat nak update benda-benda cam ni just sebagai peringatan kepada diri sendiri dan kawan-kawan kat luar sana. Pengalaman ni me sendiri sebagai saksi. Bukannya sekadar cerita yang dibuat-buat. Macamana nak mulakan ea?

Perlukan kita seorang kawan yang sering menghasut untuk membawa kita ke lembah maksiat? Sedangkan dia tau lelaki yang diajaknya itu telah pun berkeluarga. Andai tidak mengikut dikata dayus. Dikata bukan lelaki. Hurm,, bagaimana agaknya lelaki menterjemahkan diri mereka sebagai bukan lelaki or sebagai lelaki? Me sendiri pun tak faham dengan keadaan tu. Mesti buat maksiat baru diiktiraf sebagai lelaki? What a nonsence!!


Bagi lelaki yang memelihara hati mereka dari digoda dan dicabar dengan cabaran yang boleh membawa diri ke arah maksiat,, i respect u all tetapi bagi lelaki yang menyahut cabaran bodoh itu sebagai kononnya membuktikan dia juga lelaki sejati,, u are just a trash. 

Seriously,, bukan just lelaki but bagi kaum perempuan jugak. Pleaselah!! Pelihara maruah sendiri. Buat apa mencari rezeki dengan menjual tubuh? If mampu nak melayan lelaki-lelaki hidung belang tu semua,, maksudnya masih mampu lagi untuk mencari kerja yang halal kat luar sana tu. Buat apa berharta di dunia tapi miskin di akhirat? 

Sorry if bahasa tu agak kasar. Nanti sambung lagi. Emosi agak tak tenang skang ni.

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan