Thursday, November 22, 2012

# Life # PRU

Jangan Jual Kami | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Masa tengah proses newspaper untuk dipamerkan tdi, me terbaca satu artikel dalam Sabah Times. Tajuk saja pun sudah membuatkan perkataan "HOW?" muncul dalam fikiran.

Terpulanglah bagaimana caranya kecuali JANGAN SESEKALI MEMBERIKAN STATUS KERAKYATAN atau WARGANEGARA  kepada mereka, mereka dan mereka yang TIDAK LAYAK terutamanya kepada PATI yang kini semakin memenuhi Sabah.

Bukan hanya untuk BN tapi untuk mana-mana parti sekali pun. Please!! Tak perlu jual Sabah hanya kerana politik.

Biar rakyat berstatus WARGANEGARA yang menentukan siapa yang bakal mereka pilih sebagai pemimpin. Rakyat sekarang sudah semakin bijak berfikir.

Sebenarnya, me ni tak lah excited sangat bila nak berbicara soal politik. Tapi me diam bukan bermakna me langsung x amik tahu. Rasanya ni la entry pertama me yang sedikit berunsurkan politik. Tapi seyes me btau,, itulah yang me rasa. Tak perlu jual taraf kerakyatan kepada PATI untuk menang PRU.

Entry ini bukan berunsur perkauman. Harap maklong!

Me pun xtau apa yang me bebelkan ni. Okbai!

p/s : Guna blogger-droid pun salah ea? Kena sign jugak ke?

Published with Blogger-droid v2.0.6

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan