Thursday, December 6, 2012

# Life # Pengalaman

Sudah Cukup Sudah | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tajuk keratan akhbar tu cukup buat me sebak. Bila baca lagi sebak. Huhu. Me fikirkan selama ni nasib para isteri yang menghadapi masalah macam ni xkan terbela.

12/2012 ni genaplah setahun 6 bulan permohonan me untuk berpindah mengikut suami. Banyak sangat halangan. Me buat rayuan but still jawapannya amat mengecewakan.

Dari me belum mengandung hinggalah Aisya dah masuk 5m++ belum lagi me dapat jawapan or apa2 feedback yang boleh buat me gembira.

Dan baru 3 kali en.abg dapat bercuti untuk bersama-sama dengan Aisya. Nasib baik Aisya belum pandai berkata-kata untuk bertanya di mana ayahnya.

Few time juga me nangis kenangkan benda ni. Bila me and en.abg berusaha, ada pula orang di pihak pengurusan jabatan mengungkit hal ni seolah-olah kami ni peminta sedekah.

Kami ada hak itu. Benda peribadi ni tak perlu kut dicanang di seluruh jabatan. If benda ni disuarakan diantara kami, mungkin me boleh terima but bila sebab benda ni dijerit-jerit di depan staf lain,, hilang rasa hormat me pada dia. Sorry to say.

Ada sebab kenapa me and en.abg nak cepatkan benda ni and for the time being kami still consider dengan jabatan but bila mereka buat kami macam ni,, mungkin tindakan yang akan me amik pas ni adalah tindakan terbaik. Keputusan yang me amik ni bukannya mudah tapi apa yang berlaku cukup buat me kecewa. Sudah cukup sudah.

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kami.

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 comments:

  1. "A winner must know that losing is part of winning. It is only a loser who stays at the wrong table forever, losing everything, hoping to prove that they are not a loser."

    let's change table!

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan