Monday, April 16, 2012

Himpunan Jutaan Belia :)

9:24 PM 0 Comments





Got this from my email. So, saja nak war-warkan lagi pada yang tak tau pasal benda ni. :)

Saudara/i,

HARI BELIA NEGARA 2012 di Putrajaya kali ini akan di sambut dengan lebih hebat lagi.
Bermula 23 Mei hingga 27 Mei, Putrajaya akan menjadi "LAUTAN BELIA" apabila lebih DUA JUTA belia akan membanjiri Putrajaya untuk menyaksikan berbagai pertunjukan, pameran, peluang pekerjaan, mempamerkan bakat dan menyaksikan bermacam persembahan dari berbagai kumpulan muzik. 
Saksikanlah bagaimana meriahnya suasana apabila berpuluh pentas disediakan untuk persembahan termasuk persembahan sebuah kumpulan K POP dari Korea Selatan.  Bagi mengetahui berbagai peluang, kehebatan dan keriangan Hari Belia, saksikan HIMPUNAN JUTAAN BELIA dan LIKE web berikut:

HARI BELIA NEGARA

HBN Badges
Kita jumpa di Putrajaya.
fwd kepada rakan-rakan anda..
JOM KITA TAKLUK PUTRAJAYA....

VYREC



So,, apa tunggu lagi. Jom kita ramai-ramai memeriahkan Hari Belia Negara 2012.

Thursday, April 12, 2012

30 Weeks~

12:18 PM 4 Comments




Baby Info

As your baby continues to practice breathing you may notice a bout of the hiccups. Many mom's have described this feeling as a series of small twitches.

Body Info

With only ten weeks to go, you may wonder how much more your uterus will grow. By this time you may have gained anywhere from 25-35 pounds, depending on your pre-pregnancy weight, and you will continue to gain about a pound a week.

And for many women, as your due date approaches, it's common and very normal time to feel more emotional than usual. You'll experiance more frequent mood swings, and very likely some anxiety over the coming baby and the new responsibilities that lie ahead.


********************************************************

Weeeee~ Dah 2 minggu rasanya tak update. Bukan apa, pas hubby datang hari tu, mood untuk update blog langsung hilang. Mana lagi nak habiskan masa dengan hubby. Pas tu bila hubby dah balik, rasa mood cam down jep. Yelah. Dahlah jumpa sebulan sekali pun susah. Sepanjang me pregnant ni, baru 4 kali berpeluang jumpa hubby. Sedihnya. 

Baru-baru ni masa jumpa pun hubby terkejut sebab perut dah besar. Yelah, last jumpa ari tu baru masuk 22 minggu. Bila jumpa baru ni dah masuk 29 minggu. Lama tu tak jumpa.

Baby skang memang sangat-sangat aktif. Orang kata, pada masa 7 bulan ke 8 bulan ni, selagi ada ruang baby akan terus aktif bermain. Dah nak masuk 9 bulan nanti,, ruang untuk baby dah kurang so mom-to-be akan rasa less movement dari baby. 

Tapi seyes,, sekarang ni sepanjang hari baby akan berpusing-pusing. Kadang-kadang bila dia tendang bahagian pinggang, memang me boleh gelak la. Hahaha. Bila baby tendang kena tulang rusuk, adoi! Sebu giler. Huhuhu. 


Follow me @munirah_izzan