Wednesday, August 29, 2012

Taknak Botol la Umi!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Sedang bingung skang ni. Huhu. Lagi berapa minggu nak masuk keja dah tapi baby Aisya langsung xnak susu botol.

Bila sumbat puting botol je mesti dia tolak ngan lidah. If kita tak kuarkan,, dia akan jerit cam kita pukul dia lak. Huhu. If mood Aisya baik,, dia diam je bila letak puting dlm mulut dia tpi dia x hisap pun. Huhu.

Me lak yang kesian tengok dia jerit lapar. Huhu. Sampai merajuk xnak menyusu tu. Sedih hati me sebagai umi tapi nanti me pun risau gak if dah masuk keja.

Read More ->>

Friday, August 24, 2012

2BulanSudah

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Salam 6 Syawal jga buat semua yang menyambut Hari Raya. A lil bit busy raya ni sebab tu tak berkesempatan nak up entry raya. Next entry me citer ea. :)

Alhamdulillah, hari ni Aisya dah genap 2 bulan. Syukur kerana Aisya membesar dengan baik.

Sayang Aisya ketat-ketat.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Saturday, August 18, 2012

Jasamu Dikenang

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Ni la kejadian si merah yang memaksa me untuk buat yang baru. Hukhuk. Sadis sungguh kejadiannya.

Ok fine. Sadisnya pada me jep la.

Hampir 4 tahun sudah si merah berjasa dengan me. R.I.P si merah.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Friday, August 17, 2012

Cermin Mata Raya

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Waaaaa.. Ni la cermin baru me yg bakal menemani me tak tau berapa lama.. Hehe. Kira ni cermin mata raya .

Sebenarnya tak berniat pun nak buat tapi ada kisah di sebaliknya. Huhu. Sedih gak sebab me sayang cermin mata me yang lama tu. Kaler merah lagi U.

Maybe dah sampai masa untuk kami berpisah setelah 4 tahun ia berjasa pada me. Menemani mata dan hari-hari me. Hukhuk.

Next entry me akan up apa yang terjadi dengan si merah me tu.












p/s : Actually me tak berapa berkenan sgt ngan cermin mata yang baru ni. Xpe. Just for a while. Huhu

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Thursday, August 16, 2012

Sedang Menanti..

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Apa me buat kat umah hari ni ea? Hurm,, peluk-peluk Aisya then golek-golek atas tilam ngan Aisya. Hehehe..

Bukan apa,, hari ni Aisya agak meragam sikit. Bangun tido terus nangis. Asyik nak kena peluk ngan umi dia jep. Pas tu nak manja-manja kena dukung. Letak je mesti dia meraung.

Me pun naik hairan kenapa ngan Aisya. Maybe dia x sabar nak tunggu ayah dia sampai kut. Skang ni en.abg still dalam flight. Jap lagi sampai LCCT Terminal Dua KK. But nak balik kg ni amik masa lagi 2 jam perjalanan.

Takpe. Me and Aisya akan tunggu dengan sabar. InsyaALLAH. Semoga perjalanan my pa and en.abg dipermudahkan.






p/s : sok nak amik myKid Aisya... \(^_^)/

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Wednesday, August 15, 2012

Ulser Hinggap Arr..



Waaaaa... Sangat tak selesa skang ni. Nak cakap pun cam tak betul dah. Time-time nak raya ni la ulser ni nak muncul. Isk.

Sib baek tumbuh kat tepi lidah belah kanan. If tumbuh kat tengah lidah?! Mau tak makan seminggu kut. Hukhuk. Sakit sampai ke kepala U. En.abg suh kumur ngan air garam tapi me tak buat lagi. Bukan apa,, x dapat nak bayangkan ngilunya tu. 

Skang ni nak makan pun punyalah susah nak kunyah. Tak rasa pun nikmat makan tu. Rasa sakit je. Ujian ALLAH yang sikit ni dah terasa hilangnya nikmat deria rasa. :'(



Soalan adik,, "Mana sakit, time bersalin atau sakit ulser ni?" Ades. Tak boleh blah betul soalan cam tu kan. Of course la sakit bersalin. =_=

p/s : Tak sabar tunggu hari esok. \(''-)/
Read More ->>

Sunday, August 12, 2012

Bila Baby Aisya Meraung

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Lama kut tak update. Hehe. Bukan apa, sejak2 ada baby ni rasa cam xde mood jep nak update. Bukannya xde idea cuma ntah la. Hehe.

Lagi beberapa hari kita akan menyambut Syawal.
Alhamdulillah kerana ALLAH masih beri kita peluang untuk terus bernafas di hari ini. Masih berpeluang untuk kita menunaikan ibadah puasa tahun ni.

A few days ago, pas mandi, Aisya asyik nangis je. Bukan nangis yang slow-slow tu tau tapi nangis tahap high volume yang paling kuat. Masa tu rasa nervous sangat. Yelah, 1st time Aisya buat perangai macam tu. Adik me kata maybe sebab dia x selesa kembung perut. Agaknya la kut sebab memang me pasan yang perut Aisya kembung. Sian dia. Kita ni yang dah besar pun x selesa bila perut kembung apalagi baby cam Aisya.

My ma yang tolong gosokkan perut and dodoikan Aisya malam tu. Nak harapkan me, memang tak boleh la kut sebab me pun ikut Aisya nangis sama. Kesian dengar dia jerit-jerit nangis. Huhu.

Even skang ni still ada sikit angin kat perut Aisya, alhamdulillah dia x meragam sangat dah.

Malam tu memang tak lena me tido. Jap-jap bangun then gosok perut Aisya. Bila dia da start kentut-kentut tu kira ok la. Tu tandanya angin kat perut dia dah kurang sikit demi sikit.

Apa yang me makan hingga sebabkan perut Aisya berangin agaknya ea? Xde lak me makan makanan yang berangin. Nasi + sup ayam jep kut. Hurm,,

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in