Saturday, September 29, 2012

The Innocent Man | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Lama dah tak cerita sal KDrama kan. Hehehe. Banyak je KDrama yang me layan but tak semua mampu menarik hati me. Amboi. Hahaha. Padahal tak berkutik pun dari tempat duduk bila dah start layan. :p

Terbaru ni me teringin sangat nak tengok KDrama baru lakonan Song Joong Ki. 

Sumber : Google
Bila agaknya me boleh start layan drama ni? Huhuhu. My lappy bermasalah. Hurm,,... Kena tunggu end of Oktober arr kut ni. Sabar. Skang ni buat sementara kembali melayan novel. I loikeeee~ :D
Read More ->>

Menangis Itu Melegakan | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : Facebook
Baru tau fakta pasal ni. Ni yang cam rasa nak lepaskan semua ni. Huhu. Dah lama menahan tangis ni. Patut lah rasa berat jep kepala ni. 

Me ni manusia biasa jep. Senyum untuk sembunyikan rasa. Sedangkan hanya ALLAH yang tahu betapa sakitnya menyembunyikan luka. :'(

Pada-MU aku berserah Ya ALLAH.
Read More ->>

Terjaga Sudah | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tiba-tiba terjaga lak dari tido. Dah terbiasa sangat bangun pagi nak susukan Aisya. Pandang sebelah, kosong jep. Lupa jap Aisya kat kampung. Huhu. :'(

Pagi nanti nak balik kampung ambik Aisya. Tahap tak tertahan dah rindu ni.

Hurm,dah lah badan rasa lemah semacam jep dari petang semalam. Cherry berry datang menyerang. Pastu dengan muntah-muntahnya. Huhu. Ni pun tak makan lagi dari semalam. Last makan roti jep jam 10am semalam. Makan je mesti kuar balik. Taktau arr kenapa. Huhu. But still bersemangat nak balik kampung.

Patutnya semalam pas keja dah gerak tpi oleh kerana me kena kerja syif petang, 1pm-10pm maka terbatal dengan sendirinya niat tu. Hukhukhuk.









p/s : Maksiat secara berjemaah? Hurm, tak malu ke dengan ALLAH? Next update...~

Read More ->>

Friday, September 28, 2012

Aurat Dengan Siapa? | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : Facebook

Sekadar berkongsi..
Jom kita sama-sama jaga aurat kita.. :)
Read More ->>

Thursday, September 27, 2012

Rindu Aisya | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

Sunyinya kat umah ni. Huhu. Rindunya ngan Aisya.

Begini pula rasanya bila berjauhan dengan anak sendiri. Sangat menyeksa perasaan. Akhirnya me merasa jugak perasaan tu. Even baru sehari but ntah la. Susah nak gambarkan.

Masuk jep umah tadi trus terpandang baju Aisya. Sebak rasa. Bila call my ma,, macam Aisya tau jep umi dia call. Dapat dengar dia merengek tadi. Huhu.

Aisya sayang.. Sabar ea.. Sabtu nanti umi balik pastu Aisya ikut umi balik sini ea. Tak mampu dah umi tahan rindu ni.

Tiba-tiba terfikirkan perasaan en.abg pulak. En.abg lagi jauh. Nak jumpa sebulan sekali pun susah. Huhu.

Hope kami akan bersatu dalam masa yang terdekat. Tolong doakan kami ea.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Untitled #2 | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : Facebook


Read More ->>

Minggu Yang...Yang.. Bzzzz!! | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Sumber : Google

Minggu ni sangat-sangat mencabar bagi me. Huhuhu. Mungkin bukan minggu ni saja but minggu-minggu and hari-hari akan datang pun akan jadi sangat mencabar. Pening kepala bila me fikirkan. Serabut sangat rasanya.

Read More ->>

Wednesday, September 26, 2012

Asma'ul Husna | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia



Aisya suka sangat dengar Asma'ul Husna ni.
Kejap dia senyum,, pastu dia gelak,, pastu diam,, pastu senyum and gelak lagi.
Read More ->>

Jam 3 Pagi



Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Baru pas susukan Aisya. Pastu nak sendawakan dia. Sekali mata dia jadi segar bugar la pulak. Duk senyum and borak sorang-sorang. Pas tu golek-golek main ngan selimut. Even ngantuk and tak berapa nak sihat ni, me tetap gagahkan diri borak and layan main ngan dia. She's my only daughter you know. For now laa. Hehe.


Read More ->>

Tuesday, September 25, 2012

Aisya 3 Bulan Sudah \(^^)/ | It's TrueLy Me!!



Semalam Aisya dah genap 3 bulan. Cepat masa berlalu. Alhamdulillah sebab Aisya membesar dengan sihat. 

Aisya pun dah mula nak mengiring. Tak lama lagi meniarap sudah. :)

Sebab asyik nak mengiring, umi pun tiarapkan Aisya. Hehe. Tegak jep kepala dia. 

Read More ->>

Kami Sayang Bapa \(^^)/





sumber : Facebook

Dia seorang yang sangat tegas terhadap anak-anaknya. Ingat masa kecik-kecik dulu,, rotan atau penampar tu perkara biasa bagi kami adik beradik. Cuma adik yang bongsu ni je kut tak sempat merasa semua tu. Huhuhu. Dulu dalam hati selalu bisik,, "untungnya adik sebab x sempat merasa time bapa garang dulu." 


Read More ->>

Sunday, September 23, 2012

Dalam Dilema

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Hujan lagi malam ni. Alhamdulillah. Hujan itu rezeki dari ALLAH. Dan aku bersyukur pada-MU kerana masih memberiku peluang untuk menikmati rezeki-MU ya ALLAH.

Sejak akhir-akhir ni hati ni sering berlagu bimbang. Ragu dengan keputusan yang bakal diambil atau terpaksa membuat satu keputusan yang drastik dalam hidup me sekarang ni.

Read More ->>

Friday, September 21, 2012

Jangan Menyusahkan Perkahwinan



Sumber : Facebook
  
Terang, jelas dan mudah difahami...
So,, bagi bakal-bakal pengantin yang menghadapi masalah 'tol' ketika menguruskan perkahwinan,, print siap-siap benda ni pas tu bagi ngan parents masing-masing. :)

Read More ->>

Thursday, September 20, 2012

Aisya Nak Adik?





Read More ->>

Wednesday, September 19, 2012

Kesiannya Aisya..




Hari ni hari pertama Aisya kat taska. Oleh kerana me kerja syif petang,, so hantar Aisya ke taska before jam 1pm. Kena amik dia after 10pm. 

Tapi oleh kerana staf kat taska tu x dapat nak OT until 10pm ari ni,, terpaksalah amik Aisya kat taska 6pm tadi and terpaksa lah Aisya temankan Umi kat ofis. Huhuhu. Kesian Aisya.

Petang tadi around 2pm me call taska bertanyakan keadaan Aisya. Diorang inform yang Aisya asyik nangis and xmo menyusu. Sedih hati me dengar but en.abg kata SABAR sebab Aisya dalam proses membiasakan diri dengan suasana baru. Me pun tahan hati and bisik kat diri sendiri everything gonna be okay.

Masa amik dia tadi pun rasa cam nak nangis je. Actually memang nangis pun masa tidokan Aisya kat surau. Huhu. Letih sangat rupa dia. Dah lah takde menyusu. 

Hope esok Aisya akan lebih tenang and mampu terima keadaan kat taska. Amboi,, cam ayat Aisya tu dah besar jep. Hehehe.



Read More ->>

Aisya Dah Daftar Kat Taska UiTM



Hurm,, actually sok nak start keja dah tapi maybe nak ambil 1 hari leave lagi. Banyak benda lagi yang tak settle rupanya. =_=

Macamana boleh lupa pun xtau. Hukhuk. Maybe sebab excited sangat main dengan baby masa cuti ni kut. Ngeee.

Hari tu me dah daftarkan Aisya kat taska UiTM. Buat sementara ni itu solution terbaik yang me jumpa. Lagipun kat taska tu ada sediakan kemudahan penjagaan baby bagi mereka yang bekerja syif. Kitorang kat library tu kan ada syif malam once a week. Syukur sangat sebab hilang sikit kerisauan me. :)

Hope sangat Aisya tak meragam bila hantar ke taska nanti. Risau juga sebenarnya. Huhu. Tapi sib baek taska tu dekat dengan office jugak. If Aisya meragam boleh jenguk dia sekejap kut. 


Read More ->>

Tuesday, September 18, 2012

Aisya Dah Pandai Hisap Jari




Read More ->>

Untitled #1




Lamanya tak update blog.. Actually banyak sangat benda yang nak dikongsikan.. Will update very soon yaaaa.. :)

Sedar tak sedar lusa nak masuk kerja sudah.. Cuti sudah habis arrrrr.. Hurmm,,,,...


Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in