Thursday, December 27, 2012

Tak Sembuh Lagi | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tadi Aisya dah g klinik untuk checkup 6 bulan. Berat naik sikit jep. Huhu. Atau sebab demam and hilang selera makan?

Berat : 6.6kg
Tinggi : 67cm

Hari ni dah masuk 3 hari Aisya demam. Tadi pun kena suntik lagi. Huhu. Hope tak bertambah teruk demam Aisya.

Asyik merengek jep dari semalam. Tido pun tak lena.

Bertambah-tambah manjanya sejak demam ni. Asyik nak kena peluk jep. Hehe. Bila me hilang jep dari pandangan mula lah Aisya jerit. Sian anak umi ni.

Sok nak fly ke kL. Risau lak nak bawa time demam cam ni. Huhu. Tapi takkan nak tinggal kut kan. Ayah dia pun dah lama tak jumpa Aisya. Ada 4 bulan kut. Sedihnya~

Hope sok Aisya tak meragam dalam flight. Amin.

p/s : Doakan kami selamat pergi dan selamat tiba ke destinasi ye kawan-kawan.



Read More ->>

Tuesday, December 25, 2012

Nak Tumbuh Gigi Ke? | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Panas badan Aisya semakin naik. 2 hours before me cek 37.7. Huhu. Patut la mood Aisya cam tak berapa nak baik. Asal letak jep mesti nangis. If boleh nak dukung jep. Kesian Aisya. Huhuhu.

Ada yang cakap maybe nak tumbuh gigi. Ada yang cakap demam nak besar. Huhu.

Apapun,, wish anak demam anak umi cepat kebah.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Monday, December 24, 2012

24 Disember 2012 | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Aisya dah besar. Dah pandai mencari bila dia tinggal sorang-sorang. Dah pandai nak ngade-ngade bila nampak atok dia. Bila nampak atok dia,, gelak kemain tapi bila pandang nenek dia,, serius semacam. Hahahaha. 

Tak sedar dah masuk 6 bulan dah ari ni. Cepat masa berlalu. Rasa macam baru semalam masuk dalam LR. Hehehe. Rasa cam nak masuk lagi tahun depan. Ngeeee~ :p





Kesian kat en.abg coz tak berpeluang melihat Aisya membesar sampai skang ni. Asyik-asyik 3g. Hope bila balik semenanjung hujung bulan ni Aisya tak takut ngan ayah dia. :) 

Abang Iman tengah ajar Aisya cara 'rosakkan' rak nenek. Hehehe



Read More ->>

Saturday, December 22, 2012

Aisya 'Hilang' Kejap | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Pas mandi pagi semalam terkejut bila tengok Aisya xde atas tilam. Nervous kut. Hukhukhuk. 





Rupanya Aisya duk bawah ampaian baju. Huhuhuhu. Dah pandai 'merayap' Aisya skang ni. Heeee~
Read More ->>

Monday, December 17, 2012

I'm Happy To Be a Blogger | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Menjadi salah sorang blogger di dunia maya ni betul-betul buat me bersyukur. Blogger ke? Hehehe..

Dalam dunia blogger ni me mengenali ramai rakan yang worth to be friend with. Ada masa bila me berdepan dengan masalah, they are willing to give me an advice. Even tak semua membantu but me sangat-sangat menghargainya.

Terutama rakan-rakan yang me kenali dari BCR. Belum pernah berpeluang untuk bertemu muka even dah beberapa kali diorang anjurkan gathering. Maybe belum tiba masanya but in shaa ALLAH satu hari nanti. I'm waiting for the right time.

But buat masa ni dah agak lama me tak 'bertemu' dengan mereka. Masa tak mengizinkan. Sometime me try untuk cari masa yang sesuai tapi kadang-kadang bila me ada masa, mereka pula yang busy. Hehe.

p/s : 56?? Huhuhu..

Read More ->>

Saturday, December 15, 2012

Istanbul Aku Datang | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Rabu lepas me dah lepas rasa teringin nak tengok cerita ni. Astro first je kut. Boleh layan sambil baring-baring n golek-golek dengan Aisya. Heeew~

For me, ceritanya biasa-biasa saja. Predictable. Huhu. Agak kecewa juga sebab bila baca review orang lain rata-rata kata best and suwittt sangat. Suwit tu maybe yes but sangat tu tak kut.

Best sikit sebab yang berlakon tu Beto. Hahahaha. Me agak adore juga dengan lakonan Beto. Dia berbakat. Upcoming hero filem Malaysia tuu. :)

p/s : sian Aisya. Penat pas temankan umi seharian kat opis. Huhu

Read More ->>

Thursday, December 6, 2012

Sudah Cukup Sudah | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tajuk keratan akhbar tu cukup buat me sebak. Bila baca lagi sebak. Huhu. Me fikirkan selama ni nasib para isteri yang menghadapi masalah macam ni xkan terbela.

12/2012 ni genaplah setahun 6 bulan permohonan me untuk berpindah mengikut suami. Banyak sangat halangan. Me buat rayuan but still jawapannya amat mengecewakan.

Dari me belum mengandung hinggalah Aisya dah masuk 5m++ belum lagi me dapat jawapan or apa2 feedback yang boleh buat me gembira.

Dan baru 3 kali en.abg dapat bercuti untuk bersama-sama dengan Aisya. Nasib baik Aisya belum pandai berkata-kata untuk bertanya di mana ayahnya.

Few time juga me nangis kenangkan benda ni. Bila me and en.abg berusaha, ada pula orang di pihak pengurusan jabatan mengungkit hal ni seolah-olah kami ni peminta sedekah.

Kami ada hak itu. Benda peribadi ni tak perlu kut dicanang di seluruh jabatan. If benda ni disuarakan diantara kami, mungkin me boleh terima but bila sebab benda ni dijerit-jerit di depan staf lain,, hilang rasa hormat me pada dia. Sorry to say.

Ada sebab kenapa me and en.abg nak cepatkan benda ni and for the time being kami still consider dengan jabatan but bila mereka buat kami macam ni,, mungkin tindakan yang akan me amik pas ni adalah tindakan terbaik. Keputusan yang me amik ni bukannya mudah tapi apa yang berlaku cukup buat me kecewa. Sudah cukup sudah.

Semoga ALLAH permudahkan segala urusan kami.

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Sunday, December 2, 2012

In Process : Durian Crepe | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

\(^^)/

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>

Saturday, December 1, 2012

Aisya Demam | It's TrueLy Me!!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Ni 1st time Aisya demam sejak lahir. Huhu. Sebak hati me tengok Aisya muntah tadi. Tido pun tak selesa. Asyik terkejut2 jep. Nak nyusu pun tak selera. Me lak rasa nak nangis.

Hati ibu mana yang suka bila tengok anaknya sakit kan. Kalau boleh biarlah sakit tu dipindahkan pada me. Huhu.

Wish Aisya cepat sembuh. :'(

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in