Monday, January 28, 2013

Life~

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hujung minggu lepas my parents datang KK lawat Aisya. Kebetulan my pa ada urusan yang nak di selesaikan. Hehe. Hilang juga kesunyian tinggal berdua ni. Aisya pun sonok sangat dapat bermanja dengan atuk and nenek dia. Semangat dia bangun jam 3 pagi nak ajak main. 

Lagipun, my parents risaukan me and Aisya yang tinggal berdua jep. Even if i'm married and have my own family, me tetap anak diorang kan? Aisya cucu diorang. Of course la as a parents diorang risau. 

Kat kampung Aisya ada dua kazen (anak adik me) Rayyan and Iman. Diorang ni pun manja ngan nenek n atuk dia. Bestlah diorang coz dapat selalu main ngan nenek and atuk. Aisya pulak nak harap jumpa seminggu sekali pun susah. Ada masa terluang jep baru dapat jumpa. Huhuhu. Dah lah jauh ngan ayah dia. 

Bila cakap pasal en.abg ni,, sangat-sangat rasa terkilan sebenarnya. Tak lama lagi nak masuk bulan Feb sudah. Sampai sekarang still tak dapat apa-apa berita pasal permohonan pindah me. Bila tiba bab ni memang rasa stress sangat. Lagi-lagi bila orang sekeliling demand nak suh pindah time-time tu jugak. Bukan tak mau pindah but macamana nak pindah if belum dapat apa-apa surat dari pihak atasan? Kenapa susah sangat orang nak faham? 

Diorang tak tau kut betapa me tertekan dengan isu ni. Cubalah letak diri korang di tempat me. Fikirkan. Mampukah korang bertahan tanpa rasa stress? Aisya penguat semangat me untuk terus bertahan. En.abg pun banyak bagi kata dorongan untuk me terus kuat and tabah. Orang kata bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian. Me terima ini sebagai salah satu ujian dari ALLAH untuk keluarga me. Maybe akan sampai masa untuk kami bahagia bersama. In shaa ALLAH. Amin. Doakan yang baik-baik untuk kami ea kawan-kawan. 

Sukalah Aisya.. asyik gelak jep bila atuk dia dukung cam ni.. Nak harap umi dia,, x larat me.. hehehe...


1 comment:

  1. sabarlah me.
    mungkin ada hikmah, atau Allah saja nak uji sejauh mana cinta kita padaNya.

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan