Monday, February 25, 2013

Check Up 8 Bulan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hari ni amik half day jep sebab nak bawa Aisya p klinik. 
Dah masuk 8 bulan ni Aisya memang tersangat aktif. Nak pegang pun tak larat kadang-kadang. Suka sangat meronta. Pas tu suka sangat nak marah-marah and geram-geram kat umi dia ni. Huhuhu. 

Lagi-lagi masa kat klinik tadi, asyik mengamuk jep. Buka upin ipin dia diam jap pas tu sambung ngamuk. Nak kata lapar dah bagi susu. Huhuhu. Tapi dia diam lak bila ada budak lain nangis. 

Berat Aisya 7.2kg and panjang 7.15. Huhuhu. BMI Aisya tu run ke garisan kuning. Ades. Banyak makan but kurang tido and lebih main. But xpe sebab masih boleh diselamatkan. Pas ni kena teruskan pemakanan seimbang. Cukupkan bekalan susu and air masak. :)

Abaikan muka yang pucat tanpa make up tu.. Huhuhu..

Berpeluh Aisya tunggu kaunter bukak termasuklah uminya ni. Mau tak berpeluh if diorang x bukak kipas. Ades. Even time rehat but if nampak ada orang tengah tunggu bukak la kipas. Mak bapak tu tak kisah lah tapi kesian kat baby and budak kecik. Diorang just bukak kipas kat area staff diorang duduk je. Tak patut betul. 


Ada kisah di sebalik pic ni. Hehehe. Aisya jerit bising bila ada sorang mamat lembut lalu depan dia. Umi dia mampu buat tak faham jep la. Hahahaha. Me pun tak faham apa yang Aisya bebelkan sambil tengok mamat tu. 


Pas penat bebel tu sambung hisap jari. Hehehe. 

Next check up 24 April 2013. Masa tu Aisya dah masuk 10m. Semoga Aisya membesar dengan baik dan sihat. InsyaALLAH. Amin. :)

2 comments:

Follow me @munirah_izzan