Sunday, February 10, 2013

Cuti Panjang

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Selamat Tahun Baru Cina dan Selamat Bercuti-Cuti Malaysia pada semua rakyat Malaysia.. :)

Alkisahnya, sempena cuti CNY ni me bercuti agak lama. Start Rabu dah cuti. Bukan cuti suka-suka but got 2 days MC pada 6/2 - 7/2. 8/2 memang me dah awal minta cuti. Dah plan? Untuk 8/2 tu memang dah plan awal but MC tu me tak minta pun nak sakit kan. Kuasa ALLAH tu.

Kenapa MC? Huhuhu. Ada masalah kesihatan sikit. Puncanya maybe sebab penat yang teramat and stress kut. Dr. suruh me rehat cukup-cukup coz takut timbul masalah lain pula. Badan kita ni nak pakai lama kecuali la ALLAH takdirkan dah sampai masa untuk nikmat ni ditarik balik. 

Rasanya ada yang tertanya-tanya kenapa Dr. bagi MC sampai 2 hari kan? Sedangkan demam panas pun dapat sehari MC jep. Nak buat macamana if badan tak sihat. Bukannya suka-suka nak MC. Dr. pun takkan bagi MC if takde keperluan. Beli MC? Takde maknanya nak membazir duit beli kertas sehelai tu. Huhuhu. Tak baik tau.

Apapun, masa rehat me habiskan kat kampung. Sekurang-kurangnya bila me rest ada yang tolong tengokkan Aisya. Lagipun semua tengah cuti kan. Huhuhu.

Hope pas ni keadaan kesihatan me semakin baik untuk terus kuat jaga Aisya.

p/s : Umi Qaiser nak tau perkembangan Aisya ea? Next entry me cerita.. :)


1 comment:

  1. hehehhe tang P/S tuh syok baca...aah mmg suka nak tau perihal perkembangan bb manja aisya...alaaaaa mama aisya x sihat eh...byk2 kan berehat ye mkn ubat ikut aturan jadual taw....rindu mama aisya...bila lah nk jumpa mama aisya mcm mommy blogger lain...hukhuk

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan