Sunday, February 17, 2013

Gabra Di Awal Pagi

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Lebih kurang jam 3am tdi me bangun sebab dengar Aisya merengek-rengek. Nak susu la tu. Sebab last dia menyusu before tido malam tadi jam 8.30pm. Aisya if x rasa lapar memang takkan bangun menyusu.

And if dia tengah tido tu janganlah gatal nak kejut dia sebab dia takkan layan pun. Sayang jep buat susu if dia xminum. Sebab tu selalunya me akan tunggu dia 'kejut' me dulu baru me buatkan susu.

Masa susukan dia tadi, dia pandang me and me pandang dia. Tiba-tiba dia muntah dengan banyaknya. Huk!! Me bangunkan dia and dia still muntah. Tak cukup kuar dari mulut, ikut hidung pun ada jugak. Tak pernah-pernah me hadapi situasi macam ni. Memanglah nervous kan. Lagi-lagi me hanya tinggal berdua dengan Aisya. Nervous tu jadi bertambah-tambah.

Ok! Rilex jap. Tarik nafas, hembus. Me gosok-gosok belakang Aisya before me lap badan dia. Kesian Aisya. Pas me tukar baju dia, me call mama.

Mama suh bagi Aisya makan ubat demam sebab masa me cek suhu badan Aisya 38c. Aisya makan ubat tu macam biasa but tak lama pas tu dia muntah lagi. Kali ni pun banyak. Ubat yang dia makan tu pun habis kuar. Huhu. Tapi kali tak gabra sangat sebab dah tau apa yang perlu di buat.

Pas tukar baju, Aisya merengek lagi. Kali ni dia merengek sebab nak tido. Bila me baringkan dia, terus dia lelap. Letih kut dia muntah 2 kali tu. Huhu. Kesian anak umi.

Pagi nanti umi bawa Aisya p klinik ea sayang. Hope takde apa-apa. Sekarang ni rasa mengantuk pun dqh hilang. Tak berani nak tido sebab risau Aisya muntah lagi.

Masa ni me jadi sedih sangat sebab still tak dapat pindah duduk dekat dengan en.abg. Bukan setakat sedih but kecewa yang teramat. :'(


2 comments:

  1. sian aisya..
    tp jgn risau.. VC dh cakap xkan pisahkan suami ngn isteri lg kan.. just wait n see !

    ReplyDelete
  2. hope baby k.moon shat2...:)comeynya dia tdo :terharu

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan